Nieuwe staanplaatsen Zuidoost

foodtruck

Naar aanleiding van de bijeenkomst Staanplaatsen voor startende ondernemers komen er per 1 oktober drie staanplaatsen bij op twee locaties.  U kunt tot en met 15 september reageren op de publicaties van de locaties Kraaiennest en Bullewijk. Ondernemers kunnen zelf kiezen welke dagen zij op locatie staan. Als het er maar minimaal vijf zijn. In eerste instantie wordt er een vergunning verstrekt voor een jaar. Met mogelijkheid op verlenging.

Kraaiennest: twee nieuwe staanplaatsen voor de bonte kraai
Deze staanplaatsen zijn de voorloper van het gewenste containerdorp dat op (of naast) het plein Kraaiennest kan komen. Diverse horeca, cultuur en beauty ondernemers zijn geïnteresseerd in zo’n containerdorp. Gezond eten en iets terug doen voor de buurt is voor deze plek belangrijk. Denk aan gratis gezonde maaltijden voor wie deze niet kan kopen en het opleiden en begeleiden van jongeren. Dit is bovendien een mooie aanvulling op de gewenste energietransitie-hub op deze locatie, een initiatief van hart voor de K-buurt. Bij Kraaiennest is een vaste plek nodig met een foodtruck(s) erbij zodat er altijd een plek is om elkaar te ontmoeten. Vanuit deze vaste plek, die tijdelijk zal zijn vanwege de ontwikkeling van woningen, kunnen ondernemers doorgroeien naar een ruimte in de nieuwbouw.

Wat voor ondernemer? 

  • Op plein Kraaiennest wordt vanaf 1 oktober 2022 gezocht naar ondernemers die overdag zorgen voor een ontmoetingsplek waar eten en drinken te verkrijgen is.
  • Bij voorkeur werken de ondernemers samen met elkaar en met de ondernemer die hier al gevestigd is aan de ontmoetingsplek.
  • Hoewel de staanplaatsen op zichzelf staan en draaien, heeft deze plek een buurtfunctie. Dit is immers het voorplein van het buurthuis De Bonte Kraai. De ondernemers op deze plek moeten hier vloeiend in overgaan.

Bullewijk: 1 nieuwe staanplaats vlak naast het metrostation, uitgang West
Deze staanplaats is ook tijdelijk. Het gebied waar de staanplaats is, Amstel III, is namelijk in ontwikkeling. Tot 2027 worden hier zo’n 10.000 kleinere stadswoningen gebouwd. In de komende jaren, komen er dan ook diverse horeca-locaties en andere voorzieningen bij in de nieuwbouw. Tot die tijd is hier meer reuring nodig en voor de bewoners die er al wonen en medewerkers van de kantoren is er meer aanbod nodig.

Heb je geen eigen wagen maar wil je wel graag in Amstel III ondernemen? Dan is er nog een kans voor jou in Hondsrugpark!

Wat voor ondernemer? 

  • In Amstel III wordt gewerkt aan meer reuring. Er zal in de komende tijd meer ruimte komen voor (tijdelijk) food, cultuur en groen op straat. Dit is om de wijk alvast wat meer gezelligheid te bieden, maar ook in de hoop dat deze ondernemers in de toekomst ook een plek kunnen krijgen in de nieuwbouw van Amstel III.
  • Hoewel de staanplaatsen op zichzelf staan en draaien, heeft deze plek een buurtfunctie. Dit is immers de OV-entree van de nieuwe stadswijk.
  • De ondernemers op deze plek moeten hier een gezellige plek creëren.

Wil jij met jouw onderneming op Kraaiennest of in Amstel III staan? Bekijk dan de publicatie vanuit de gemeente Amsterdam en schrijf je in!

Voor meer informatie over Bullewijk: https://www.amsterdam.nl/ondernemen/markt-straathandel/actuele-zaken/nieuwe-staanplaatsen-1-ondernemer/

Voor meer informatie over Kraaiennest: https://www.amsterdam.nl/ondernemen/markt-straathandel/actuele-zaken/nieuwe-staanplaatsen-2-ondernemers/