Staanplaatsen voor startende ondernemers

foodtruck

Stadsdeel Zuidoost groeit. Zo komen er tot 2040 ongeveer 39.000 woningen bij. Daarmee verdubbelt het aantal inwoners tot ongeveer 180.000. Voor al die nieuwe Zuidoosters zijn ook nieuwe winkels en horeca nodig. Het duurt nog wel even voordat alle gebouwen en winkels er zijn.

Daarom wil het stadsdeel extra staanplaatsen voor startende ondernemers mogelijk maken op verschillende locaties in Amsterdam Zuidoost. Hierbij betrekt de gemeente het liefst ondernemers uit Zuidoost zelf, zodat zij ook kunnen profiteren van de groei van het stadsdeel. Zuidoost City helpt het stadsdeel om dit te realiseren.

De nieuwe staanplaatsen komen bijvoorbeeld op pleinen in woon-werkbuurten, zoals op Plein Kraaiennest en in winkelcentrum Gein. In het Nelson Mandelapark komt een horecapaviljoen. In de zomer is er in het Gaasperpark en in het Brasapark ruimte voor meer horeca-aanbod. Er is ook plek voor allerlei ondernemingen, zoals kappers, horeca, en yogaruimtes, maar ook is er ruimte voor bijvoorbeeld een podcaststudio, een naaiatelier en voor vergaderplekken.

Amstel III
Ook in Amstel III is veel ruimte voor startende ondernemers. Ondernemers die daar een tijdelijke staanplaats krijgen, kunnen idealiter doorgroeien naar een vaste plek in de nieuwbouw. Er is behoefte aan staanplaatsen langs het Bullewijkpad, richting het Hondsrugpark en het Heesterveld. Ook rond de metrostations Holendrecht en Bullewijk is ruimte.

Bijeenkomst
De nieuwe plekken liggen nog niet vast. Wel zijn er zoekgebieden aangewezen. Samen met bewoners en ondernemers bepaalt het stadsdeel op welke locaties de extra staanplekken komen en welk aanbod het best past.

Op 22 april is er een bijeenkomst waarbij u kunt meedenken over nieuwe staanplaatsen in Zuidoost. Daarna verzorgt Zuidoost City de werving en bepaalt zij de selectiecriteria.

Meedoen of meer weten?
Neem dan contact op met Emilie via emilievlieger@zuidoostcity.nl