Over ons

Missie Zuidoost City
Stichting Zuidoost City is sinds 1 januari 2021 dé gebieds- en citymarketingorganisatie van Amsterdam Zuidoost en verbindt een community van bewoners, bedrijven, onderwijsinstellingen, lokale ondernemers en bezoekers in Zuidoost. We brengen veerkracht, pioniersgeest, creativiteit en ondernemerszin bij elkaar voor een sociaal-economisch sterk, aantrekkelijk en gastvrij Zuidoost. Zodat iedereen die woont, onderneemt, studeert of recreëert in Amsterdam Zuidoost de potentie van het stadsdeel ziet, ervaart en versterkt. 

Kerntaken
Zuidoost City richt zich op drie kerntaken om haar missie uit te voeren:

  • Citymarketing
  • Netwerken en belangenbehartiging
  • Bijdrage aan een inclusieve gebiedsontwikkeling

Word ook partner van Zuidoost City!
Al meer dan 150 bedrijven en ondernemers gingen u voor. Hoe groot of klein uw bedrijf ook is, voor elke organisatie is een passend partnerschap. Als partner bent u onderdeel van het grootste zakelijke netwerk in Zuidoost, altijd op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen en heeft u toegang tot de zakelijke netwerkevents, thematafels en masterclasses. Interesse? Stuur een mail naar info@zuidoostcity.nl of bel 020 696 75 36.

Zuidoost; groeiparel van Amsterdam
Het multiculturele en kosmopolitische Amsterdam Zuidoost met haar 90.000 inwoners, ruim 170 culturen en haar internationale ondernemersklimaat met meer dan 7000 bedrijven is dé groeiparel van Amsterdam. Tot 2040 worden zo’n 40.000 woningen bijgebouwd. Hiermee verdubbelt het aantal inwoners tot een stad als Nijmegen. Bovendien worden er vele duizenden vierkante meters winkel-, horeca- en kantoorruimte toegevoegd en zal de behoefte aan culturele instellingen en (maatschappelijke) voorzieningen toenemen.

Nog meer dan nu al het geval is, wordt het gebied een unieke mix van wonen, werken, ondernemen en recreëren. De ambitie is dat de grootschalige ontwikkelingen plaatsvinden met respect voor het bestaande DNA van Zuidoost en de huidige bewoners en bedrijven meeprofiteren.