Interview Markus Warnars – Arena Fysio

In de reeks ‘De mensen achter Amstel III’ komen de mensen achter de transformatie van dit gebied aan het woord over hun wensen, belangen en dromen. Deze editie legden we ons oor te luisteren bij Markus Warnars van Arena Fysio

Wie ben je en wat doe je? ‘ik ben mede-eigenaar van Arena Fysio en het afgelopen jaar is onze praktijk enorm gegroeid. Wij bieden iets dat je verder in Zuidoost niet kan vinden: Gespecialiseerde fysiotherapie, orthopedische revalidatie en sportrevalidatie. Wij werken samen met sportclubs, gemeente, huisartsen en orthopedische klinieken. Mensen die een blessure hebben opgelopen kunnen via onze programma’s en behandelingen weer opnieuw gaan sporten. De komende tijd gaan we aan de slag met een aantal nieuwe diensten om de bewoners uit Zuidoost nog gezonder en fitter te laten worden: Bijlmer Bootcamp, met subgroepen voor mensen met medische klachten, kinderen en bedrijven.

Het Bijlmer Bootcamp – MEDICAL is gericht op leefstijlinterventie en wordt begeleid door een fysiotherapeut. De deelnemers hebben bijvoorbeeld Diabetes Type 2, artrose of metaboolsyndroom. Bewegen kan bij deze groep een hoop problemen voorkomen. 

Daarnaast werken we samen met Sportpark Bijlmer en gaan we starten met de KIDS versie van de bootcamp. Dit doen we met subsidie van de gemeente waardoor we de Bijlmer bootcamp – KIDS tegen een gereduceerd kunnen geven. Ook bij deze lessen is altijd een fysiotherapeut of personal trainer aanwezig.

Met onze Bijlmer Bootcamp – BUSINESS willen we de werknemers van de bedrijven in Amstel III en Zuidoost in beweging krijgen. Door corona zien we dat er extra aandacht is gekomen voor corporate health. Daarnaast is bewezen dat gezamenlijk sporten een goede teambuilding activiteit is, waardoor werkplezier toe neemt en het samenwerken verbetert. Beiden kunnen we na al dat stilzitten en contact via een beeldscherm goed gebruiken.

Samenwerkingen in Amstel III en Zuidoost Wij zijn als ArenaFyio erg actief in het leggen van verbindingen met andere bedrijven in Amstel III en Zuidoost. En dat niet alleen, we maken graag gebruik van de mogelijkheden die in de openbare ruimte aanwezig zijn. Met de Bijlmer Bootcamp zullen we bijvoorbeeld met regelmaat gebruik gaan maken van de voorzieningen in het Spoorpark. Juist ook om te laten zien dat je maar weinig nodig hebt om oefeningen te kunnen doen.

Leefstijlinterventie en preventie vinden we heel belangrijk. We zijn dan ook heel blij dat we een samenwerking starten met GAZO (Gezondheidscentrum Amsterdam Zuidoost) die binnenkort een huisartsenpost in onze locatie opent. Dit doen ze om alvast een zorgstructuur op te bouwen voor de komst van de nieuwe bewoners in Amstel III. De vacatures voor de twee huisartsen op deze locatie staat online.

GAZO en wij hebben dezelfde visie op de toekomst van zorg leveren. Hierin speelt o.a. e-health en dus preventie in de vorm van leefstijlinterventie een belangrijke rol. Straks kan de huisarts bijvoorbeeld makkelijk mensen met acute lage rug klachten doorverwijzen naar onze manueel therapeut die dan met een online consult de patiënt kan helpen met adviezen en voorlichting. Deze patiënten hebben vaak genoeg aan goede adviezen en hoeven niet in een praktijk behandeld te worden. Dit zal de zorgkosten dan ook uiteindelijk minder doen rijzen. En door deze patiënten over te nemen van de huisartsen, kunnen we de werkdruk van de huisarts verlagen.

Wat is jullie toekomstdroom voor Amstel III?  Wij willen – binnen het gebied – graag verhuizen naar een grotere locatie. Samen met de gemeente en onze makelaar zijn we in gesprek of we in Hondsrugpark terecht kunnen. Een beweegcentrum middenin of aan het Hondsrugpark zodat je in het groen kan werken aan gezondheid en welzijn, zou ideaal zijn. Amstel III is een van de weinige plekken waar zoiets nu mogelijk is, dus het is een unieke kans.’

ArenaFysio is een fysiotherapiepraktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie, sportrevalidatie, orthopedische revalidatie en gezondheid- en leefstijl coaching. De praktijk bestaat uit vier fysiotherapeuten met als motto: ‘Movement as Medicine’: Bewegen en sporten is gezond en Arena Fysio wil dit voor iedereen toegankelijk maken, jong en oud, topsporter of niet.

Arena Fysio: Hogehilweg 20 in het pand Bullewijck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.