Talentenvijver

 

De Talentenvijver is een samenwerking tussen Zuidoost City en het MBO College Zuidoost. Dit project is opgezet om de aansluiting tussen opleiding en werkvloer te verbeteren en om ambitieuze studenten te laten excelleren en om hen versneld (in 1 jaar) een MBO-diploma te halen van niveau 3 naar 4. De Talentenvijver begeleidt jaarlijks 30 studenten en 25 diploma uitreikingen.

De werkwijze van de Talentenvijver is door het ROC gebruikt als inspiratie voor het opstellen van een nieuw kwalificatiedossier waardoor de competenties anders getoetst worden.

Succesvoorbeelden

Daoud Kissi  – ROC student die deelneemt aan de Zuidoost City Talentenvijver – zit uitstekend op schema om zijn MBO4 diploma in 1 jaar tijd te behalen. Sterker nog; Daoud stevent in kruissnelheid af op zijn diplomering binnen 10 maanden! Stagebedrijf 1Klick (Uitzendbureau in de bouwsector) is zo enthousiast over deze student dat ze hem een  contract aangeboden hebben!

Louden van den Heuvel

Louden van den Heuvel – ROC student die deelneemt aan de Zuidoost City Talentenvijver – heeft tijdens zijn stage succesvol kerntaak 1 tot en met 3 afgerond. Louden startte in september 2022 als talent in dit traject en hij heeft nog maar 1 kerntaak te behalen! Dat wil zeggen dat hij in juli kan diplomeren en dus in 10 maanden tijd zijn MBO4 diploma gaat behalen! Wij wensen Louden succes met de laatste loodjes!

Hiyab Solomon – (student Talentenvijver september 2022) is met achten en negens geslaagd voor de drie kerntaken die ze in het kader van haar stage moest maken. Eén van die taken omvatte een marktonderzoek aangaande de vraag naar productiemedewerkers op uitzendbasis. Wat bleek? Een aantal bedrijven in deze sector bleek niet te willen werken met uitzendkrachten. Hiyab hield het hierdoor niet voor gezien maar breidde haar onderzoek uit en kon het stagebedrijf een antwoord geven op de vraag waarom bedrijven liever niet in zee gaan met uitzendkrachten! Wij feliciteren Hiyab met dit mooie resultaat.

  • Louden van den Heuvel