Rollende keukens zorgen voor horeca aan de Gaasperplas

De gemeente Amsterdam gaat kijken of er kleinschalige mobiele horeca rondom de Gaasperplas mogelijk is. Als het goed is kunnen recreanten deze zomer al ergens een hapje en drankje gehaald worden bij een van de rollende keukens tijdens een wandeling rond de Gaasperplas.

De gemeente is momenteel bezig met het Toekomstplan voor de Gaasperplas. De gemeenteraad nam vorig jaar de motie aan om te kijken of ruimte kan worden geboden aan horeca.

Tijdens de participatie van het Toekomstplan gaven veel bewoners de wens voor horeca bij de Gaasperplas aan. Het is een langgekoesterde wens van Zuidoosters en bezoekers. Maar door de nieuwe omgevingsverordening die de provincie in oktober 2020 vaststelde en de andere invulling voor boerderij Langerlust, lijken de opties voor bebouwde horeca momenteel beperkt. Daarom is het fijn dat mobiele horeca wel mogelijk is.

Groengebied Amstelland (GGA) Wert en selecteert ondernemers voor de mobiele, duurzame en kleinschalige horeca. Daarbij zorgen ze voor een divers voedselaanbod waarbij lokale ondernemers voorrang hebben. Meerdere ondernemers hebben zich al bij GGA gemeld. 9 ondernemers hebben een uitnodiging gekregen om een voorstel te sturen over waar, wanneer en wat ze willen verkopen. GGA verleent een vergunning als de ondernemer aan de eerder genoemde selectiecriteria voldoet.