(Nieuw) Talent in de startblokken

Talentenvijver sept 2024

Niet alleen het bedrijfsleven is na het zomerreces weer volop in beweging, ook de studenten uit de Talentenvijver zijn uit de startblokken geschoten. Veertien studenten zijn op 2 september gestart met hun stage. Zij hebben een druk schema met drie dagen stage per week en twee ‘lesdagen’. Die lesdagen zijn geen reguliere schooldagen want binnen de Talentenvijver wordt er maatwerk geleverd per student zodat elke student kan versnellen en excelleren.

Eén van de studenten die net voor de zomervakantie solliciteerde voor een plekje in de Talentenvijver is de 17-jarige Charlotte Heeremans uit Weesp (foto). Zij heeft de MBO3 kwalificatie op zak en gaat verder met de studie ‘Assistent Manager Internationale Handel’. In het reguliere traject duurt deze studie 3 jaar. Charlotte is uiterst gemotiveerd om haar schouders eronder te zetten en de MBO4 kwalificatie over iets meer dan een jaar te behalen. 

Charlotte is een bezige bij die bloemen verkoopt op de markt, in een café werkt en graag kickbokst. Haar droom is om ooit aan de slag te gaan als internationale vrachtwagenchauffeur.

Ze noemt zichzelf respectvol, geduldig, leergierig, geordend en stipt; allemaal kwaliteiten die ze in de Talentenvijver goed kan gebruiken.  

Charlotte en haar collega’s hadden hun eerste bijeenkomst op 2 september. Als tool om elkaar te leren kennen werd er gestart met het maken en presenteren van een moodboard. Best een pittige eerste opdracht waarvoor de studenten meteen enig ‘zelfonderzoek’ moesten doen: Waar ben ik goed in, wat onderscheidt mij van de anderen, wat zijn mijn doelen, welke stappen wil ik maken en waar ben ik over twee jaar?

Deze groep start begin november aan hun stage. Het zou mooi zijn mochten deze studenten stage kunnen lopen bij partners van Zuidoost City. Heeft u binnen uw bedrijf ruimte om één van deze talenten een stageplek te bieden? Meld het via info@zuidoostcity.nl! Heeft uw bedrijf nog geen accreditatie als stagebedrijf? Wij helpen u graag op weg!