Zo Werkt Het Award 2024

zo werkt het

Heeft jouw organisatie een creatieve, moedige of impactvolle mobiliteitsoplossing waar jullie trots op zijn? Nomineer jouw werkgever voor de Zo Werkt Het Award 2024!

  • Doe mee en nomineer jouw Groene Meters Werkgever vóór 25 oktober om kans te maken
  • Inspireer hiermee andere organisaties om ook groener te reizen.
  • Nomineer je als medewerker jouw bedrijf? Dan maak je kans op landelijke media-aandacht en een gloednieuwe LEKKER e-bike t.w.v. €2598,-.

Door de invoering van de rapportageverplichting WPM (Werkgebonden Personenmobiliteit) besteden steeds meer organisaties aandacht aan de duurzaamheid van hun mobiliteit. Dit brengt uitdagingen met zich mee maar het Nederlandse bedrijfsleven staat bekend om haar innovatie en creativiteit.

Dit jaar wordt de felbegeerde Zo Werkt Het Award op 26 november uitgereikt voor De Groene Meters Werkgever van Nederland om de inspanningen van organisaties die op bijzondere wijze duurzamer reizen te belonen.

De jury met onder andere een vertegenwoordiger van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat beoordeelt de inzendingen op creativiteit, impact en moed, ongeacht de grootte van het bedrijf. Heeft jouw organisatie een groene mobiliteitsoplossing waar jullie trots op zijn? Nomineer dan jouw werkgever en inspireer anderen met jullie oplossingen. Voor meer informatie: https://zowerkthet.nl/

CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit
Bewust kiezen voor duurzame mobiliteit en daarmee minder broeikasgassen in het verkeer. Met dat doel werkt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) samen met betrokken werkgeversorganisaties, belangenverenigingen en overheidsorganisaties aan het Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit dat op 1 juli 2024 in werking trad.

De CO₂-emissie door werkgebonden personenmobiliteit moet in 2030 met 1,5 Mton teruggedrongen zijn. Daarom moeten werkgevers (met 100 of meer werknemers) jaarlijks gegevens aan gaan leveren over de zakelijke- en woon-werkmobiliteit van hun werknemers.

Gratis ondersteuning
Wil je als werkgever graag je medewerkers slimmer en duurzamer laten reizen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Goed nieuws: in jouw regio is er een werkgeversnetwerk actief dat je gratis kan ondersteunen. Van het beantwoorden van vragen over wet- en regelgeving tot advies op maat en aantrekkelijke acties voor je medewerkers: je regionale mobiliteitsnetwerk staat voor je klaar.

Om werkgevers nog beter te kunnen inspireren en motiveren om de stap naar duurzame mobiliteit te zetten, werken deze regionale netwerken samen aan landelijke acties en campagnes onder de naam Zo Werkt Het. Hou deze site in de gaten voor praktische tips, interessante whitepapers en leuke campagnes.

Heb je behoefte aan advies op maat of wil je meedoen aan een lokale actie? Neem dan direct contact op met het netwerk in jouw regio. Kijk op: https://zowerkthet.nl/