Event voor statushouders tijdens ADE

Beurswand met ZOJazz

Van 16 tot en met 20 oktober komen ruim 500.000 bezoekers voor het Amsterdam Dance Event (ADE) naar Amsterdam. Zuidoost City en The Gospel Agency hebben kennislabs georganiseerd voor de ADEZO-community om hen te ondersteunen bij de organisatie van hun event. Dit is succesvol want ook dit jaar is er weer een mooi en gevarieerd aanbod van events tijdens ADE.

Niet vanzelfsprekend
MusicMoves, COA en Stichting Vluchtelingenwerk organiseren een ADE-event voor statushouders van het asielzoekerscentrum Hogehilweg. Een feestje is immers niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het event wordt georganiseerd door jongvolwassenen die bij MusicMoves een trainingsprogramma doorlopen en daar leren hoe je van A tot Z een event organiseert. De jongeren worden hierin begeleid door professionals uit de evenementenindustrie.

Voor elk wat wils
Naast de grote festivals in de AFAS Live, Ziggo Dome en de Johan Cruijff ArenA zijn er ook dit jaar weer typische Zuidoost events. Wat te denken van Tha Base bij RD Made, Hits for Kids bij Gaasperplaza en een writerscamp bij OSCAM.

Wil je gewoon ergens binnenlopen? Dat kan bij Athenaeum Boekhandel Zuidoost voor ‘Beats, Books & Bites’ of bij JEKKAH Concept Store waar mode met dans wordt gecombineerd. Je kunt ook een kijkje nemen bij de MC Gathering en Indigenous Soul Scapes in restaurant Gold Coast.

15 oktober kick-off
De dag voordat ADE van start gaat, komen de ADEZO-community en de partners van Zuidoost City bij elkaar in het voormalige hoofdkantoor van ID&T in Amsterdam Zuidoost: het Huis van de Toekomst. De organisatoren van ADE events in Zuidoost geven korte pitches en gezamenlijk wordt onder het genot van een hapje, drankje en een dansje de start van ADE gevierd. Tipje van de sluier: tijdens deze avond wordt onder de muzikale begeleiding van DJ Symphonicks het nieuwe platform Indigenous Soul Scapes gelanceerd. Dit weerspiegelt de samenwerking van de inheemsen en de Afrikanen in Suriname destijds en zal terug te zien zijn in dans en klederdracht op Electronic Indigenous Sound. Alleen op uitnodiging.

Meer informatie
We hebben alle evenementen die plaatsvinden tijdens het Amsterdam Dance Event overzichtelijk op een rijtje gezet op www.zuidoostcity.nl/project/ade. Je bent eveneens welkom op het Hoekenrodeplein. We staan daar van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 oktober (16.00-20.00 uur) met een informatiepunt over het aanbod van events in Zuidoost tijdens het Amsterdam Dance Event.