Geslaagd sollicitatiegesprek én een geslaagde stage

Stage Talentenvijver

In de vorige editie van deze nieuwsbrief vertelde Geneviève Kalk (22) blij en opgelucht dat ze uitgenodigd was voor een sollicitatiegesprek bij stagebedrijf 5voorhalf. Dat gesprek ging super en vanaf september kan deze studente uit de Zuidoost City Talentenvijver ervaring op gaan doen als intercedent.

‘Wij zijn ontzettend blij dat Geneviève vanaf september onderdeel wordt van ons team. 5voorhalf is een recruitmentbureau dat zich richt op de arbeidsbemiddeling in Amsterdam Zuidoost. Maar wij vinden het ook heel belangrijk om jongeren goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Zo geven we bijvoorbeeld sollicitatietrainingen op scholen’. Aan het woord is Barbara Boid, oprichter van 5voorhalf. ‘Ik vind daarom dat wij zelf de verplichting hebben om stageplekken aan te bieden en de Talentenvijver van Zuidoost City is een perfecte plek om getalenteerde stagiaires te vinden. Ik moedig alle organisaties aan om ook mbo-stagiaires een kans te geven en om van elkaar te leren’.

Souda Kariko (Foto), student bij de opleiding Intercedent, heeft een andere mijlpaal bereikt. Met een professionele presentatie rondde zij haar stage bij Tempo Team af. Gedurende haar stageperiode heeft ze waardevolle ervaring opgedaan op het gebied van human resources en recruitment. Met haar inzet en leergierigheid heeft Souda een positieve indruk achtergelaten op het team. De stage bood haar niet alleen de kans om haar theoretische kennis in de praktijk te brengen maar ook om te groeien op persoonlijk en professioneel vlak. Souda heeft nog een paar vakken af te ronden en is dan klaar om te diplomeren.

Wij wensen de studenten een heerlijke zomervakantie en vanaf september gaan we samen weer alles op alles zetten om die zo begeerde diploma’s te behalen.