Trots op Amsterdam Zuidoost

Bart Jonker

‘Amsterdam Zuidoost is een geweldig stadsdeel om in te werken, wonen en recreëren. Het is mooi en goed bereikbaar. Ik ben en werk er met plezier. Zuidoost is heel divers, multicultureel en barst van het talent. Amsterdam Zuidoost bruist. Ik zie de toekomst van het stadsdeel met vertrouwen tegemoet.’

Bart Jonker is bestuurder en partner bij Grant Thornton. Grant Thornton is een professioneel services netwerk van onafhankelijke accountants- en adviesbureaus. Het bedrijf adviseert een brede klantengroep, van nationale en internationale ondernemingen tot artiesten en topsporters, met hun fiscale en financiële vraagstukken. Grant Thorton is gevestigd naast de Johan Cruijff ArenA en de Ziggo Dome.

Maatschappelijk betrokken
Bart Jonker werkt al zevenendertig jaar in de accountancy en is sinds 2000 betrokken bij Grant Thornton. ‘Een prachtig internationaal bedrijf waarin we veel waarde hechten aan onze maatschappelijke rol binnen de samenleving. Grant Thorton heeft in Nederland zeshonderdvijftig medewerkers waarvan er ruim honderdvijftig in Amsterdam werken. Amsterdam Zuidoost is een van onze acht Nederlandse vestigingen.’

Per 1 januari is Bart Jonker toegetreden tot het bestuur van Zuidoost City. ‘Ik wil met mijn financieel economische achtergrond, in combinatie met verbondenheid met het gebied en de netwerken, mijn bijdrage leveren aan Zuidoost City. Ik vind het belangrijk maar ook vanzelfsprekend om bij te dragen aan de wereld om mij heen. Zo ben ik opgevoed, zo sta ik in het leven en dat geef ik ook weer aan mijn kinderen door.’

‘Ik voel me enorm verbonden met Amsterdam Zuidoost. Mijn jongste dochter ging naar de Openbare Schoolgemeenschap Bijlmer. Wij hebben de OSB altijd als een hele fijne school ervaren en Zuidoost als een heel plezierig stadsdeel. Zelf ben ik jarenlang bestuurslid geweest van ondernemersvereniging Ouder-Amstel. In die hoedanigheid was ik al betrokken bij de ontwikkeling van De Nieuwe Kern. Het is prachtig om te zien hoe er een mooie nieuwe wijk wordt bijgebouwd.’

Samen verder bouwen
‘Amsterdam Zuidoost zit in de lift. Het onderwijs is goed, er is werk en er wordt enorm gebouwd. Op al deze vlakken liggen kansen,’ aldus Bart Jonker. ‘Er moet duurzaam worden gebouwd, er moeten betaalbare woningen komen en het aanbod moet zichtbaar zijn voor iedereen. Ruimtezoekers en ruimteaanbieders moeten aan elkaar worden gekoppeld zoals ook werkzoekenden aan de beschikbare banen moeten worden gekoppeld. Veel talent vindt nu werk buiten ons stadsdeel. Dat is een gemiste kans want ook Zuidoost heeft hen nodig.’

‘Verder zijn er veel informele netwerken in Amsterdam Zuidoost,’ gaat Bart Jonker verder. ‘Deze netwerken zouden formeel moeten worden. Zuidoost City is de grote verbinder in het gebied en hier ligt een belangrijke taak. Netwerken, verbinden en vooral luisteren naar de bewoners en organisaties die hun oorsprong hebben in Zuidoost. Het is belangrijk dat we aansluiten bij de behoefte van de mensen in het gebied en dat we met al onze kennis en ervaring samen verder bouwen.’

Amsterdam Zuidoost is in ontwikkeling en gaat een mooie toekomst tegemoet. Ik vind het fantastisch om hier met Zuidoost City aan bij te kunnen dragen. Ik ben trots op en blij met Zuidoost.’

Lees ook de interviews met de andere bestuursleden.