Kansen op de markt voor ondernemers

Marktmakelaar, marktkoopman

‘Op de markt kun je je business prima promoten. Wij kunnen plekken creëren voor ondernemers zodat zij op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met hun doelgroep. Ze kunnen de kraam op hun eigen manier indelen en hebben alle vrijheid om hun koopwaar aan de man te brengen.’

Aan het woord is Kevin Frimpong. Hij is straatmanager voor de markten in Zuidoost. ‘Ik ben business consultant en heb jarenlange ervaring op de markt doordat mijn ouders op de markt staan en ik hen regelmatig ondersteun. Door de markt promotiecommissie ben ik aangesteld voor promotieactiviteiten met betrekking tot de markten in Zuidoost. Het is mooi dat we ondernemers uit Zuidoost extra kunnen ondersteunen.’

Interessant
Linda Schot is projectleider economie bij stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Zij houdt zich bezig met markten, (betaalbare) bedrijfsruimten en het versterken van winkelgebieden. ‘Als je gaat ondernemen, ga je op zoek naar een pand, een kantoor, een bedrijfsruimte. Die zijn moeilijk te vinden en veelal onbetaalbaar. Ook zit je vaak lang aan een huurcontract vast. De markt kan voor startende ondernemers met kleine voorraden dan uitkomst bieden.’

Vanuit Zuidoost City zijn Saskia Rill en Ryan Pinas de drijvende kracht achter het project Ruimtezoekers. Zij brengen aanbieders van leegstaande panden en ruimtezoekers met elkaar in contact. ‘Veel partijen zijn op zoek naar een locatie,’ legt Ryan Pinas uit. ‘Een plint kan te duur of wellicht nog niet beschikbaar zijn. Voor ondernemers, bijvoorbeeld in de horeca, kan het dan heel interessant zijn om op de markt te gaan staan. Ik zou zeggen probeer het gewoon een keer uit. De markt biedt zeker kansen.’

Variëteit aan markten
‘Het verkrijgen van een marktplaatsvergunning is niet heel ingewikkeld’ aldus straatmanager Kevin Frimpong. ‘Bij het marktbureau van de gemeente kun je die aanvragen. Zodra je de marktpas hebt, kun je je ‘s ochtends melden op de markt. Nadat je om 9 uur bent ingeloot kun je je marktkraam al inrichten.’

‘Amsterdam Zuidoost kent een mooie variëteit aan markten,’ gaat Kevin Frimpong verder. ‘Op maandag, donderdag en vrijdag is de markt op het Anton de Komplein.  Op dinsdag in Kraaiennest, op woensdag in Reigersbos en op zaterdag in Ganzenhoef. Ik zou zeggen: doe er vooral je voordeel mee.’

Voor meer informatie kun je terecht op de volgende website:
https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/spullen-of-eten-verkopen-op-de-markt-79863#