๐—ž๐—ฒ๐˜๐—ถย ๐—ž๐—ผ๐˜๐—ถย herdenkings๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ๐—ฟ๐˜

Kulturu: Keti Koti Herdenking

Het Concertgebouw en Becoming You presenteren op 30 juni de tweede editie van โ€˜Kulturu: Keti Koti herdenkingsconcertโ€™. Het concert markeert de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij ruim honderdvijftig jaar geleden in de voormalige Nederlandse koloniรซn Suriname en de Nederlandse Antillen.

Tijdens dit concert wordt stilgestaan bij het gezamenlijke slavernijverleden. Met de muziek wordt het verleden herdacht en wordt er gekeken naar de toekomst. Romana de Meneges, Sangrafu, Rincho X (tambรน), Sherry Dyanne, Prisiri Fu Wi Afo en presentatrice Ralitsa Maduro treden op en delen de rijke culturele tradities.

๐—ฅ๐—ผ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฒ ๐— ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐˜€ is een veelzijdige saxofonist. Haar muzikale reis begon op zesjarige leeftijd toen ze de fluit ontdekte. Op zevenjarige leeftijd werd ze lid van een orkest. Ze verkende geluiden uit onder andere Suriname en Aruba; een reis van zelfontdekking verweven met muziek.

๐—ฆ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ณ๐˜‚ is een dynamische groep die diepgeworteld is in de Winti-traditie maar vooral bekendheid verwierf met authentieke kawina-muziek. Al vierentwintig jaar brengt de groep de Surinaamse cultuur tot leven met traditionele zang, dans en diverse instrumenten. Onder leiding van Claybert Hoepel biedt Sangrafu een bijzondere ervaring vol energie en passie.

๐—ฅ๐—ถ๐—ป๐—ฐ๐—ต๐—ผ ๐—ซ is een in Nederland gevestigde muzikant van Afri-Curaรงaose afkomst. Hij beheerst verschillende muziekstijlen waaronder seรบ, ritmo kombinรก en urban. Rincho X is oprichter van de drum & brassband KalentuRa Drums waarmee hij verschillende prijzen heeft gewonnen.

๐—ฆ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—ฟ๐˜† ๐——๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ป๐—ฒ is geboren in 1974 in Amsterdam en heeft een Caribische mix van Surinaams, Dominicaans en Caribisch bloed. De voormalig wiskundelerares heeft haar eigen stijl ontwikkeld van ingetogen jazzy eigen werk tot charmante interpretaties van het Otis Redding-repertoire.

๐—ฅ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฎ ๐— ๐—ฎ๐—ฑ๐˜‚๐—ฟ๐—ผ is een vooraanstaand figuur binnen de zwarte gemeenschap in Nederland. Ze staat bekend als een gepassioneerde strijder met een uitgesproken mening. Ralitsa omarmt haar roots met passie en streeft naar verbinding en empowerment.

De Surinaamse groep ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—ถ๐—ฟ๐—ถ ๐—™๐˜‚ ๐—ช๐—ถ ๐—”๐—ณ๐—ผ voert dans en gezegdes op in traditionele klederdracht.

Informatie en tickets: 
https://www.concertgebouw.nl/concerten/5216511-kulturu-keti-koti-herdenkingsconcert