Samen maken wij de stad

Felix Sanders. Bestuur

‘Ik word enthousiast van Amsterdam Zuidoost. Het stadsdeel is enorm in ontwikkeling. Over twintig jaar wil iedereen hier wonen. Amsterdam Zuidoost is de stad van de toekomst en ik draag graag bij aan de inkleuring ervan.’

Felix Sanders is ontwikkelmanager bij projectontwikkelaar AM. ‘Wij ontwikkelen niet alleen woningen en gebouwen maar ook buurten en wijken. Wij brengen onze technische, financiële, juridische en organisatorische kennis samen met het DNA en de kennis vanuit de wijk. Samen met de bewoners, organisaties en andere partijen uit het gebied maken wij de stad. Dat is onze passie.’

De belofte van Zuidoost
Per 1 december 2023 is Felix Sanders als penningmeester toegetreden tot het bestuur van Zuidoost City. ‘Zuidoost City is de verbindende factor in het gebied,’ zegt hij. ‘Zuidoost City verbindt bewoners, bedrijven, verenigingen, particuliere initiatieven en lokale Zzp’ers. Door verbinding sta je sterk en geef je mensen een stem. Dat is belangrijk. Door elkaar op te zoeken en samen te werken, leer je elkaar kennen, creëer je kansen en kom je verder.’

Mijn academische en financiële kennis, samen met mijn ervaring in gebiedsontwikkeling stelt mij in staat om een waardevolle bijdrage te leveren aan de missie en visie van Zuidoost City. Amsterdam Zuidoost staat bekend als een veelbelovende locatie voor velen en het is van cruciaal belang dat de bewoners en bedrijven volledig worden betrokken bij zowel de huidige als toekomstige ontwikkelingen.’

Gezien en gehoord worden
Felix Sanders vindt Amsterdam Zuidoost een fantastisch stadsdeel. ‘Er liggen zoveel kansen,’ zegt hij. ‘Neem Bijlmer West. Daar komt heel Nederland samen voor voetbalwedstrijden en concerten maar de omgeving laat nogal te wensen over. Dat gaat veranderen door de hoogwaardige bebouwing die we er gaan realiseren. Er komen woningen, kantoren, retail, food & beverage, een theater en een hotel. Het wordt een aantrekkelijk gebied waar bewoners, gebruikers en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten.’

De ontwikkelmanager hecht er waarde aan dat alle betrokkenen profiteren van de transformatie en dat de unieke identiteit van Zuidoost duidelijk zichtbaar is in alle nieuwe ontwikkelingen. ‘Ik draag daar graag een steentje aan bij,’ zegt hij.

‘Door deel te nemen aan het bestuur van Zuidoost City ben ik nauw betrokken bij de transformatie van Zuidoost. Ik kan er actief op toezien dat de identiteit van Zuidoost zichtbaar wordt en het DNA van het stadsdeel verder wordt uitgerold over de nieuw te ontwikkelen gebieden. Amsterdam Zuidoost moet gezien en gehoord worden. Dat is belangrijk. Daar zet ik me graag voor in.’

Lees ook de interviews met de andere bestuursleden.