Podcast #3 Duurzame Toekomst Amsterdam

DUURZAAM POD3

Verduurzamen als je niet technisch onderlegt bent, kan dat? Of als je geen eigenaar bent van het pand? Jazeker! Verduurzamen en energie besparen is vaak gemakkelijker dan je denkt, als je maar creatief bent en het gesprek aangaat. Het is vaak ook nog een interessante investering met een goed rendement.

Kijk nu op ons YouTube kanaal de laatste aflevering #3 Verduurzamen en energiebesparing van de driedelige podcastserie Duurzame Toekomst Amsterdam of luister de podcastserie op Spotify. Ontdek hoe ook jij duurzaam kunt ondernemen. Net als bijvoorbeeld de Johan Cruijff ArenA. Gemeente Amsterdam helpt ondernemers graag op weg. Onder meer met gratis zonadvies, begeleiding en financieringsmogelijkheden.

Onze gasten zijn Lukas Sloet, Adviseur Energietransitie Zon en Haven bij gemeente Amsterdam en Meindert Slagt, Manager Asset & Facility Management bij de Johan Cruijff ArenA. Zij delen hun inzichten, tips en persoonlijke verhalen.

Top 5 energiebesparingstips

  1. Zet de thermostaat lager. Elke graad lager betekent 6% lagere verbruikskosten van de verwarming.
  2. Verwarm of koel niet buiten openingstijden én stop een uur eerder dan normaal met verwarming en koeling.
  3. Gebruik LED-verlichting en maak gebruik van een tijdschakelaar zodat verlichting niet onnodig aan staat.
  4. Plaats tochtstrips, deurdrangers en folie achter radiatoren en isoleer de cv-leidingen.
  5. Dek open koelingen af met dakafdekking.

Meer informatie
Ondernemers kunnen gebruik maken van:


Overige informatie over het verduurzamen van je bedrijf en mogelijke subsidies en leningen: www.amsterdam.nl/duurzaamondernemen

Contact
Heb je een vraag over het verduurzamen van je bedrijf? Stuur dan een mail naar verduurzamingzakelijkemarkt@amsterdam.nl.