Nieuwe podcast Duurzame Toekomst Amsterdam

Podcast 2 Duurzaam Amsterdam

Kijk nu op op ons YouTube kanaal aflevering #2 Wetgeving van de driedelige podcastserie Duurzame Toekomst Amsterdam of luister de podcastserie op Spotify. Heeft jouw onderneming een vestiging met een vloeroppervlakte groter dan 100 m2? En/of gebruikt de vestiging meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas per jaar? Dan moet je sinds 1 januari 2023 voldoen aan de informatie- en energiebesparingsplicht. Daarnaast moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Maar nog niet elke ondernemer is daar mee bezig.

Wat houden deze plichten in? Wat moet je melden en waar? Welke maatregelen moet je nemen en wanneer? Hoe kan de gemeente je daarbij ondersteunen? Onze gasten Onze gasten Andro Bottse van Green Business Club en Leontien de Waal van ABN AMRO delen hun kennis, inzichten en tips!  

Plichten van ondernemers
Je voldoet aan de informatieplicht als je hebt doorgegeven welke energiebesparende maatregelen je neemt of gaat nemen voor de activiteiten en/of gebouw(en) van het bedrijf. Bestond je bedrijf al vóór 1 december 2023? Dan had je dit voor 1 december 2023 door moeten geven. Heb je dit nog niet gedaan? Of ben je je bedrijf daarna opgestart? Geef het zo snel mogelijk door via de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Hier vind je ook meer informatie.

Je voldoet aan de energiebesparingsplicht als je alle erkende energiebesparende maatregelen uitvoert die voor jouw bedrijf gelden én de omgevingsdienst of gemeente dat heeft vastgesteld.

Label C
Een kantoorgebouw moet minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw niet aan de eisen, dan mag het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden. Vanaf 1 januari 2023 handhaven gemeenten en omgevingsdiensten op deze verplichting. Kijk voor meer informatie op de website van RVO.

Meer weten?
Kijk voor verdere informatie over het verduurzamen van je bedrijf en mogelijke subisidies en leningen op www.amsterdam.nl/duurzaamondernemen

Contact
Heb je een vraag over het verduurzamen van je bedrijf? Stuur dan een mail naar verduurzamingzakelijkemarkt@amsterdam.nl.

Podcasts Duurzame Toekomst Amsterdam:
#1 Duurzame Mobiliteit
#2 Wetgeving
#3 Verduurzaming en energiebesparing voor ondernemers (eind april beschikbaar)

Deze podcast is powered by Gemeente Amsterdam.