Met elkaar maken we impact

Rahma el Mouden

‘Ik hou van Amsterdam Zuidoost. Ik ken het stadsdeel door en door. Ik heb het gebouwd zien worden, ik zag haar struikeling in de jaren tachtig en ik zie haar weer opklimmen. Er zijn mooie ontwikkelingen gaande in Amsterdam Zuidoost. Er wordt veel in het stadsdeel geïnvesteerd en het is belangrijk dat iedereen daarvan mee kan profiteren.’

Rahma el Mouden is sinds 1 december voorzitter van het bestuur van Zuidoost City. Ze is founder van de MAS groep, MAS is met vijfhonderd medewerkers actief binnen een aantal disciplines: MAS Facilitair, MAS Zone 3 en MAS Zorg en heeft vestigingen in Den Haag, Amersfoort, Utrecht en Rotterdam.

In 2019 heeft Rahma el Mouden de dagelijkse leiding van MAS overgedragen aan haar opvolger Oumaima el Mouden. Als adviseur van de directie en het management is ze nog steeds betrokken bij MAS. Daarnaast is ze ook directeur van het sociale domein dat zich inzet voor jongeren met weinig toekomstperspectief.

Schoonheid
‘Amsterdam Zuidoost ken ik in al haar schoonheid,’ zegt Rahma el Mouden. ‘De diversiteit, de vrijheid, de bereidheid om te delen zijn ongekend. De uitstraling, de warmte, het groen, de gastvrijheid, het heerlijke eten en de kleurrijke kleding zijn het visitekaartje van het stadsdeel. MAS heb ik in 1997 opgericht in Amsterdam Zuidoost maar ook daarvoor was ik al werkzaam in Zuidoost. Ik ken het stadsdeel heel goed.’

Rahma el Mouden heeft Amsterdam Zuidoost enorm zien veranderen. ‘Er zijn grote stappen gezet,’ zegt ze, ‘zeker als je ziet waar we vandaan komen. Er is veel geïnvesteerd maar we zijn er nog niet. Bedrijven moeten de verbinding zoeken met de bewoners van Zuidoost. Ze moeten inzicht krijgen in de talenten die er zijn en de bewoners moeten de kansen zien te pakken.’

Kansen
‘Daar ligt een belangrijke taak voor Zuidoost City,’ gaat Rahma el Mouden verder. ‘Ik zet me daar dan ook graag voor in. Zuidoost City is een belangrijke schakel tussen de bedrijven, de gemeente en de bewoners. Zuidoost City legt en versterkt verbindingen in Amsterdam Zuidoost.’

‘Zuidoost City heeft een groot netwerk. Er is veel kennis in huis. Bedrijven willen vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid graag een bijdrage leveren aan het stadsdeel. Zuidoost City draagt graag bij om bedrijven te helpen om talenten uit Zuidoost in huis te halen. Bewoners willen participeren in de groei. Zij moeten een vuist maken en laten zien dat ze er zijn.’

Rahma el Mouden: ‘We zitten met z’n allen in een rijdende trein en willen allemaal het beste voor Amsterdam Zuidoost. Daarom moeten we onze krachten bundelen. Uit liefde voor Zuidoost, het beste voor Zuidoost. Met elkaar maken we impact. Samen brengen we Amsterdam Zuidoost naar een hoger plan.’

Lees ook de interviews met de andere bestuursleden.