Podcast Duurzame Toekomst Amsterdam

Podcast duurzaam

Bedrijven en ondernemers spelen een belangrijke rol in het komen tot een toekomstbestendig en duurzaam Amsterdam. Maar nog teveel bedrijven zijn onvoldoende op de hoogte van relevante wetgeving en duurzaamheidsrichtlijnen zoals CRSD, ESG en CSR en de mogelijkheden om te verduurzamen en energie te besparen. De gemeente Amsterdam en Zuidoost City hebben de handen in een geslagen om met een driedelige podcast belangrijke duurzaamheidsthema’s onder de aandacht te brengen bij bedrijven en ondernemers.

#1 Duurzame Mobiliteit
#2 Wetgeving (Energielabel C en besparingsplicht)
#3 Verduurzaming en energiebesparing voor ondernemers

In deze eerste aflevering van de podcastserie Duurzame Toekomst Amsterdam richten we ons op de ambitieuze doelstelling van Gemeente Amsterdam om tegen 2030 een uitstootvrije zone te realiseren. Dit streven omvat niet alleen ondernemers, maar ook brom- en snorfietsen, touringcars, vrachtwagens, plezierboten en personenauto’s. Onze gasten, Hans Damen van Better E, Carin Biegnole van Conversion en Tialda Dijkstra van Securitas delen hun inzichten en initiatieven die bijdragen aan deze cruciale transitie. Deze podcast is powered by Gemeente Amsterdam.

Wat betekent dit voor jou als bedrijf of ondernemer? Doe de kentekencheck en lees meer over de regels voor jouw voertuig op www.amsterdam.nl/uitstootvrijvervoer. Het is verstandig nu al aan de slag te gaan, zodat je tijdig en goed voorbereid bent op de komende veranderingen. En kijk op www.amsterdam.nl/duurzaamondernemen voor (gratis) advies, subsidies en lage rente leningen voor de verduurzaming van je bedrijf.