Gezien en gehoord worden in de Talentenvijver

Mourad Talentenvijver

Via via kwam ik als stagiair bij de Talentenvijver terecht. Ik vind het er geweldig. De studenten zijn leuk en ik mag er zijn wie ik ben. Dat geldt voor mij en voor de studenten.’

Aan het woord is Mourad El Fazazi. Hij is docent in opleiding en geeft het vak Burgerschap aan studenten van de Talentenvijver. De Talentenvijver is een talentenontwikkelingsprogramma van Zuidoost City in samenwerking met het ROC van Amsterdam waarbij ambitieuze ROC studenten de kans krijgen versneld MBO4 te halen.

‘Ik sta hier helemaal in mijn kracht,’ zegt Mourad El Fazazi enthousiast. ‘Ik ben niet veel ouder dan de meeste studenten, heb zelf ook MBO gedaan en sta dus heel dicht bij hun leefwereld.

Inspirerend
Mourad El Fazazi studeert Geschiedenis en Staatsinrichting aan het Windesheim in Zwolle. Hij woont in Dronten en hoopt in juni zijn studie af te ronden. Op het ROC Amsterdam Zuidoost volgt hij de Minor Management Creativiteit en Innovatie. ‘Ik ga twee dagen naar school en loop drie dagen stage. Ik voel me hier thuis, word goed begeleid en ik hou van de multiculturele omgeving.’

‘Bij de Talentenvijver heb ik een leuke groep enthousiaste studenten,’ zegt Mourad El Fazazi. ‘De omgeving spreekt me heel erg aan. Het is een kantoor maar het voelt als een huiskamer. We zitten aan een lange tafel op comfortabele stoelen. Er heerst een fijne open ontspannen sfeer waar je gezien en gehoord wordt. Het is een inspirerende omgeving voor zowel de studenten als voor mij’

‘Burgerschap is een prachtig vak,’ gaat de docent in opleiding gepassioneerd verder. ‘Ik ga met de studenten in gesprek over onder andere politiek, economie en de maatschappij. Ik daag ze uit om stelling te nemen en laat de studenten met elkaar in discussie gaan over onderwerpen die ertoe doen. Heel interactief en heel leerzaam voor de studenten.’

Motiveren
Na zijn studie hoopt Mourad El Fazazi zijn werk op het MBO voort te kunnen zetten. Het liefst blijf hij in Amsterdam Zuidoost. ‘Ik wil hier graag iets voor de jongeren betekenen. Ik wil ze inspireren maar vooral ook motiveren om door te zetten en hun diploma te halen. Ik zou willen dat de jongeren later met een goed gevoel terugdenken aan hun schoolcarrière en dat ik daar een steentje aan bij heb kunnen dragen.’