Vakmanschap MC’s in de schijnwerpers

MC Marboo

Het publiek vermaken, de sfeer versterken en een connectie maken tussen de artiest en de festivalgangers. Dat is wat Marboo Frederique het liefst doet. Marboo Frederique is bekend als MC Marboo en heeft al vijftien jaar ervaring als MC in de muziekindustrie.

Tijdens het Amsterdam Dance Event leverde hij een opmerkelijke bijdrage in Amsterdam Zuidoost: de MC Borrel, een evenement dat speciaal gericht is op de MC, de Master of Ceremonies. ‘Belangrijk,’ aldus MC Marboo, ‘omdat MC’s een essentieel onderdeel zijn van de Nederlandse muziekscene en niet altijd als zodanig worden erkend.’

Bijzonder
De MC Borrel bood MC’s de gelegenheid om samen te komen en hun stem te doen gelden. Marboo Frederique: ‘Tijdens de MC Borrel waren er spannende freestyle battles. We hebben de ‘MC Awards’ georganiseerd waar MC’s op hun favoriet konden stemmen. Hiermee hebben we een platform gecreëerd om de prestaties en het talent van MC’s te erkennen en te vieren. Dit was een primeur voor het Amsterdam Dance Event.’

‘MC Borrels organiseer ik sinds 2016,’ gaat de MC verder. ‘Initiatieven als deze hebben zeker bijgedragen aan het versterken van de positie van MC’s binnen de elektronische muziekgemeenschap.  Ze hebben het vakmanschap van MC’s in de schijnwerpers gezet. Dat is belangrijk.’

Succes
Amsterdam Zuidoost werd dit jaar het eerst betrokken bij het Amsterdam Dance Event. Marboo Frederique: ‘Zuidoost is een van de meest bruisende stadsdelen van Amsterdam. Het was een eer om de MC Borrel hier te mogen organiseren en daarmee de aandacht te vestigen op de ongelooflijke muzikale en culturele diversiteit in dit gebied. Het heeft niet alleen de MC’s geëerd maar ook Amsterdam Zuidoost als een essentieel onderdeel van de Nederlandse muziekscene in de schijnwerpers gezet.’

‘Het was een absoluut succes,’ zegt de MC. De dankbaarheid voor de erkenning van zowel het publiek als de MC’s was duidelijk voelbaar. De MC Borrel moet zeker terugkomen in de toekomstige ADE-programmering. Het biedt niet alleen een platform voor MC’s om hun kunst en vaardigheden te laten zien maar het versterkt ook de gemeenschap. Bovendien draagt het bij aan het algemene succes van het Amsterdam Dance Event als een viering van de elektronische muziekcultuur in Nederland.’

Marboo Frederique, ook bekend als MC Marboo heeft al vijftien jaar ervaring als MC in de muziekindustrie. Marboo is bekend van het hosten van diverse festival hoofdpodia voor Mysteryland, Emporium, Latin Village en de ‘Slaploze Nachten’ tour van The Opposites. Marboo Frederique is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd MC voor diverse clubavonden.