Zuidoost levert Jongste line-up ooit op ADE

ADE Kids

Stadsdeel Zuidoost levert de jongste act ooit in de geschiedenis van het Amsterdam Dance Event. DJ’s Non Stop (12), Partyking (8) en Mad Silent (9) laten op 20 oktober de draaitafels toveren op de ADE Kids Party in het Gaasperplas Business Event Centre.

‘Amsterdam Zuidoost bruist van het talent. We zijn de kraamkamer van nieuw muziektalent. Vele trends zoals bijvoorbeeld in de hiphop vinden in Zuidoost hun oorsprong. We zijn een wijk volop in ontwikkeling. Toch worden we nog vaak over het hoofd gezien. Daarom zijn we er trots op dat we van ADE speciale aandacht hebben gekregen voor de evenementen in Zuidoost,’ stellen initiatiefnemers Saskia Bosnie, directeur van Zuidoost City en stadsdeelvoorzitter Tanja Jandnanansing.

Giomar droomt van Amerika
De 9-jarige Giomar Sam-Sin alias DJ Mad Silent uit groep 6 is van plan er een onvergetelijke avond van te maken. ‘Ik les sinds een jaar bij the Dutch DJ University. Daar leer ik het echte werk. Ik vind het leuk om als DJ liedjes te mixen door goed te luisteren naar de beats en welke nummers bij elkaar passen. Mijn droom is om in Amerika op een groot Festival te draaien. Na het Kwaku Festival 2023 is ADE mijn tweede grote evenement waar ik als jonge DJ mijn draaikunsten mag tonen. Ik ben daar dankbaar voor. Stadsdeel Zuidoost is een kleurrijk stadsdeel. Muziek is kleurrijk. Muziek is voor iedereen en brengt herinneringen met zich mee.’

Nederlands jongste kampioen
De jonge DJ’s worden begeleid door Orlando Valpoort die zelf als jongste winnaar ooit twee keer Nederlands kampioen werd tijdens DJ battles in het AVRO-programma Doordraai. ‘Ik was 15 toen ik begon dus al een oudje vergeleken met deze talenten. Het is een dankbare taak ze verder te mogen coachen in hun carrière.’

Optreden met Rihanna
Daar hoopt ook de 12-jarige Chane, alias DJ Non Stop op. ‘Ik heb mijn passie van mijn vader. Hij is zelfs ook DJ. Hij heeft mij al leren draaien sinds ik 3 ben. Ik ben ook in een muzikale familie opgegroeid. Ik ben blijven oefenen. En daardoor ben ik nu al stukken beter. Ik hoop dat ik net als Orlando ook in het voorprogramma mag spelen van superartiesten zoals Rihanna en Beyoncé. Mijn toekomst ziet er goed uit. Ik blijf natuurlijk door oefenen en ik blijf natuurlijk ook draaien op festivals, huisfeestjes en later ook op bruiloften,’ aldus de junior artiest die ook al ervaring opdeed tijdens optredens op het Kwaku Summer Festival en op kinderfeestjes.

Ook bij Amano, alias DJ Partyking, zit de liefde voor muziek diep. Een van de dromen van de 8-jarige uit groep 5 kwam uit toen hij op Kwaku mocht draaien. Een andere wens is het om te draaien in Munch op de feesten van Sense Asian. Ook hoopt hij ooit samen te mogen werken met Freddy Moreira.

Amano houdt zijn hele leven al van muziek. De interesse voor het dj-vak heeft hij onder meer van zijn ouders meegekregen. Toen hij een keer naar dj-les ging bij de Dutch DJ University was hij helemaal verkocht.

Amsterdam Dance Event
Jaarlijks trekt Amsterdam Dance Event 450.000 bezoekers naar Amsterdam. Amsterdam Zuidoost is met de Ziggo Dome, Afas Live en de Johan Cruijff ArenA goed vertegenwoordigd. Maar voor de kleinere events en conferenties wordt Amsterdam Zuidoost nog vaak over het hoofd gezien. En dat moet veranderen. In drie tot vijf jaar tijd moet ADE ZO uitgroeien tot een begrip.

Saskia Bosnie: ‘Zuidoost City zet zich samen met haar partners dagelijks in voor een sociaal-economisch sterk, aantrekkelijk en gastvrij Amsterdam Zuidoost. We zijn overtuigd van de potentie van Zuidoost. ‘ADE Zuidoost is weer een van de vele voorbeelden.’

Naast de ‘All kids line-up’ zijn er panelgesprekken over thema’s zoals verslaving en mental health, MC Awards, all female events, een ZO JAzz pop-up stage, Gospel meets Dance en nog veel meer. Ook leuk om te weten: Bijlmerbios draait thema specifieke films en Athenaeum boekhandel en concept store Jekkah bieden ruimte aan DJ-talent. De organisatie van ADE Zuidoost wordt mede mogelijk gemaakt door George Janssen van de Gospel Agency.

Het volledige aanbod van ADE ZO vind je op https://zuidoostcity.nl/amsterdam-dance-event

ADE Kids Party
Datum
Vrijdag 20 oktober 2023
Tijd:
18.30-22.00 uur
Doelgroep:
Kinderen 8-12 jaar (strikt onder begeleiding)
Locatie:

Gaasperplas Business Event Centre
(Boven Balorig Gaasperplas)