George Adegite maakt Legends mural

Ajax Legends. Painting

Zuidoost street artist George Adegite heeft een indrukwekkende muurschildering in de Johan Cruijff ArenA gemaakt. De mural met vier iconische Ajax legendes is achttien meter breed en werd onlangs onthuld op de Tweede Ring aan de oostzijde van het stadion.

Vier iconen
Matthijs de Ligt, Patrick Kluivert, Marco van Basten en Piet Keizer zijn de vier Ajax legendes die op de enorme illustratie staan afgebeeld met hun jongere zelf. Met de muurschildering willen de Johan Cruijff ArenA en Ajax deze spelers eren. Een aantal van hen heeft samen met vele duizenden supporters onvergetelijke momenten in de Johan Cruijff ArenA beleefd.

George Adegite
George Adegite is een street artist uit Amsterdam Zuidoost. Hij is een bekende illustrator, fashion designer en artdirector. De street artist heeft een Dutch Creativity Award gewonnen voor ‘SiMSALABiMS’, een strip over de Bijlmer die landelijke bekendheid kreeg.

Bewonderen
Elke wedstrijd kunnen de zesduizend seizoenskaarthouders die op de Tweede Ring Oost zitten de muurschildering bewonderen. Daarnaast zal de Legends mural in de herfstvakantie een aantal keer per dag deel uitmaken van de ArenA stadiontour. Exacte tijden van de Stadiontour worden op een later moment bekend gemaakt. Voor meer informatie: https://www.johancruijffarena.nl/home/