Nieuwe tuinders welkom

Buurttuin Hoftuin

‘Alles bloeit en groeit in buurttuin de Hoftuin. Het is er heerlijk om te zijn. We verbouwen biologische groenten en hebben ook een wilde bloementuin. Met ongeveer vijftien buurtbewoners verzorgen we het geheel.’

Aan het woord is Maadey Meuleman. Ze is regelmatig te vinden in de Hoftuin in Holendrecht Oost. De tuin ligt tussen Maldenhof en Mijehof aan de kant van het groengebied van de Gaasperplas. De tuin is een initiatief van de buurtbewoners en is met steun van de gemeente aangelegd. Iedereen is welkom om mee te werken in de tuin waar soms ook gezellig samen een kopje koffie wordt gedronken.

Delen
‘In de Hoftuin leer je je buren op een andere manier kennen,’ zegt Maadey Meuleman ‘Dat is leuk. Bovendien is het gezond en dankbaar om je eigen biologische groenten en bloemen te verbouwen. Dat maakt tuinieren in een gezamenlijke tuin ook zo fantastisch.’

‘We verbouwen onder andere courgette, aardappel, ui en bieten en ook hebben we aardbeien, pompoen, wortels en spinazie. In onze bloementuin bloeien goudsbloemen, dahlia’s, margrieten en zonnehoed maar we hebben ook bijenbrood, duizendschoon, en papavers.’

Maadey Meuleman: ‘Doordat we alles in de buurttuin delen en samendoen, werk je echt samen. Dat is leuk en zo leer je van elkaar. Daarnaast is het ook handig. Niet iedereen kan even vaak komen en op deze manier kan alles toch blijven groeien en bloeien in de tuin.’

Welkom
‘In het weekend rond half elf en op woensdag in de avond zijn we van het voorjaar tot de herfst aan het werk in de Hoftuin’, zegt Maadey Meulenman. ‘Nieuwe tuinders zijn altijd welkom. Kennis is welkom maar zeker niet nodig. We leren allemaal.’