Fixbrigade verduurzaamt huurwoningen

Fix brigade

De Fixbrigade verduurzaamt huurwoningen en werkt in opdracht van stadsdeel Zuidoost, woningcorporaties en de Groene Hub. De brigade startte in Hoptille en werkt nu in Venserpolder. De jongeren die bij de Fixbrigade werken, komen allemaal uit Zuidoost. Ze leren het vak en helpen bewoners energie te besparen.

Frostudio
De Fixbrigade bestaat op dit moment uit twaalf mensen. De jongste is zestien en werkt buiten schooltijd. Het oudste lid van de Fixbrigade is zevenendertig jaar. De Fixbrigade is onderdeel van Frostudio.

Frostudio is geboren uit de ondernemersgeest van autodidact Anthony Martina. Het is een multicultureel bedrijf dat gericht is op het teruggeven aan de maatschappij. Wat oorspronkelijk als hobby begon, groeide snel uit tot een reële zakelijke kans waar veel vraag naar was in de omgeving. Met jarenlange ervaring bij renovatie- en bouwbedrijven veranderde de hobby van Anthony Martina in een onderneming en werd Frostudio – Home Improvement & Renovations – opgericht.

Springplank
FroStudio is een springplank voor jongeren om aan werk te komen. De Fixbrigade ging aan de slag in Hoptille om woningen te verduurzamen. In korte tijd werden meer dan 150 woningen aangepakt. Nu is de Fixbrigade aan het werk in Venserpolder. Verduurzamen en het verlagen van de energierekening zijn de focuspunten. Te denken valt hierbij aan tochtstrips plakken, kieren dichten en ledlampen plaatsen. Ook worden radiatorfolie, deurborstels en waterbesparende douchekoppen aangebracht.

De Fixbrigade komt met haar mensen uit de buurt bij mensen in de buurt. Ze kennen elkaar vaak en dat versterkt hun betrokkenheid. De bewoners geven de jongeren bij hun bezoek mee dat ze erg blij zijn met de gratis hulp voor meer comfort in huis.

Voor meer informatie:
https://www.amsterdam.nl/stadsdelen/zuidoost/