Kunstenaars uit Zuidoost maken de Amsterdamse Poort mooier

Kunst in de Poort

Parkeergarage P22 in de Amsterdamse Poort is een aantal kunstwerken van Sisters Janssen en United Painting rijker. In de Amsterdamse Poortsuite, op Bijlmerplein 97, vertelt Jesper Buursink het verhaal van creatieve groepen in Zuidoost met zijn illustraties op drie muren.

Kunst is een manier om je karakter zichtbaar te maken, het maakt het onzichtbare zichtbaar. Daarom worden er regelmatig kunstenaars uit Amsterdam Zuidoost gevraagd om hun visie op het centrum en stadsdeel visueel te maken.

Kleurrijke toekomst
Ook is OSCAM gevraagd om lokale artiesten letterlijk een muur te geven in parkeergarage P22. Vier muren zijn beschilderd door United Painting, een kunstenaarscollectief uit Zuidoost. Zij zagen kans om parkeerders in de garage te laten weten waar ze zijn; in hun wijk de Bims.

De pinruimte en tevens entree van P22 is door Sisters Janssen omgetoverd tot een kleurrijke entree die een ode is aan community sisterhood en een kleurrijke toekomst.

Over Amsterdamse Poort
Amsterdamse Poort transformeert van winkelcentrum naar stadshart van Zuidoost. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via amsterdamsepoort.nl