Zuidoost Solidair geslaagd

Zuidoost Solidair

Op woensdag 15 februari kwamen de lokale media samen met de Johan Cruijff ArenA en Zuidoost City in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Zij sloten hiermee aan bij de landelijke radio- en televisieactie van Giro 555. De samenwerking die de naam droeg ‘Zuidoost Solidair’ kwam razendsnel tot stand en werd als heel positief ervaren. Ook AT5 en Het Parool schonken aandacht aan deze bijzondere actie in Amsterdam Zuidoost.

Radio mArt, Omroep X, Zuidoost TV en de Jonge Reporters verzorgden tussen 13.00 uur en 17.00 uur gezamenlijk de uitzending. Dit deden zij vanuit de studio van Radio mArt, Egeldonk 50 in Amsterdam Zuidoost. De live-uitzending werd gevuld met interviews, reportages en optredens. Dit alles met één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de hulp die zo dringend nodig is. De uitzending was te beluisteren op 107.9 FM en 105.5 op de kabel. Op internet via een stream op www.radiomart.nl en YouTube.

Welkom
Iedereen die zijn hart wilde luchten over de situatie in het getroffen gebied was welkom om in te bellen of langs te komen bij de studio. Je kon een lokale hulpactie belichten, live een donatie doen of spreektijd aanvragen. De uitzending is terug te zien via https://youtu.be/mYP0AJxSP4A

Saskia Bosnie: ‘Het was ons doel om stil te staan bij gebeurtenissen in Syrië en Turkije. Daarnaast wilden we een bedrag ophalen via giro 555 en via onze teampagina bij giro 555. Dat is gelukt. Tot eind februari kunnen mensen nog geld overmaken via https://aardbeving.inactievoorgiro555.nl/teams/zuidoost-solidair?utm_campaign=giro-555&utm_content=new_team&utm_medium=email-auto&utm_source=kentaa

Verbinding
Guilly Koster en Patrick Dorder kijken tevreden terug op de samenwerking. Guilly Koster:Het tempo waarop de samenwerking tot stand kwam en uitgevoerd werd beviel mij heel erg. Ook de verbinding tussen de ene en de andere kant van het spoor in Zuidoost is lovenswaardig en smaakt naar meer. Ik hoop dat er in de toekomst meer samenwerkingen ontstaan zonder de dramatische aanleiding. Waar een wil is, is een weg… en zelfs een omweg indien nodig.’

Tanja Dik, algemeen directeur Johan Cruijff ArenA is eveneens positief over Zuidoost Solidair. ‘Johan Cruijff zei ooit: als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen. Dat we dit als Zuidoost SAMEN hebben gedaan is prachtig!’

Handen ineen
Jeltje van Nuland is ook blij met de gezamenlijk actie voor Giro 555. ‘De Jonge Reporters die mee deden waren zelf Turks en Syrisch. Zij vonden het fijn om op deze manier meer mensen te kunnen bereiken. Bovendien was leerzaam om live mee te praten in de studio en om te ervaren wat er allemaal achter de schermen gebeurt bij zo’n uitzending.’

Norman van Gom kijkt ook met een tevreden gevoel terug op 15 februari: ‘Ik blik terug op een zeer prettige en hartverwarmende samenwerking. In een kort tijdbestek hebben wij ondanks de technische onvolmaaktheden weer laten zien dan we in Zuidoost bereid zijn om de handen in één te slaan. Ik zou het zo weer overdoen als het nodig is. Hartelijk dank aan alle partners en collega’s. Superrrrr!’

De samenwerkende partijen danken iedereen voor hun inbreng.
Tanja Dik – Johan Cruijff ArenA, Saskia Bosnie – Zuidoost City, Norman van Gom – Radio mArt, Guilly Koster – Omroep X, Patrick Dorder – Zuidoost TV, Jeltje van Nuland – Jonge Reporters