OSB zoekt stageplek voor vmbo-leerlingen

OSB. Stageplekken gezocht

Ook dit schooljaar gaan de derdeklassers van Open Schoolgemeenschap Bijlmer op zoek naar een leuke plek om hun snuffelstage te lopen. Van 27 t/m 31 maart 2023 gaan ze de school uit om kennis te maken met een bedrijf, instelling of beroep als aanzet tot nadenken over de volgende stap in hun carrière. ‘We willen de leerlingen prikkelen om echt na te denken over de volgende stap in hun loopbaan door ze ervaringen op te laten doen. Onze ervaring is dat de stage van grote invloed is op de beroepskeuze van de leerling. Een win – win dus,’ aldus directeur Maryse Knook.

De snuffelstage is voor leerlingen van leerjaar 3 vmbo. Deze leerlingen zijn 14-15 jaar en ze doen volgend jaar eindexamen. Na hun examen kiezen ze in principe voor een vervolgopleiding in het mbo.

Eenvoudige werkzaamheden
‘Het zou mooi zijn als de leerlingen verschillende werksituaties mogen ervaren en kennis kunnen maken met diverse afdelingen, sectoren of niveaus van een bedrijf of instelling,’ aldus Maryse Knook. ‘We realiseren ons dat er wellicht slechts sprake kan zijn van ‘meelopen’, maar de leerlingen kunnen wellicht ook eenvoudige werkzaamheden verrichten. De leerlingen houden zich in principe aan de werktijden van het bedrijf, zolang dat valt tussen 7.00 en 19.00 uur.’

Op school worden de leerlingen voorbereid op de stageweek. Ze oefenen met solliciteren en zichzelf presenteren. Ook schrijven ze een sollicitatiebrief met cv. Tijdens de stageweek zal de mentor of docent van de leerling contact hebben met de stageplaats en indien mogelijk een kort bezoek brengen aan de leerling tijdens deze week. Na afloop maken de leerlingen een verslag van de stage en dat presenteren ze op de ouderavond.

Maryse Knook: ‘We hopen op veel positieve respons. Voor algemene zaken kunt u contact opnemen met ons Stagebureau o.l.v. Saeed Rizvi: stagebureau@osbijlmer.nl