Woningen voor senioren

Seniorenwoningen

In de wijk Gaasperdam komen vijftig nieuwe, duurzame woningen voor senioren. Deze sociale huurwoningen liggen bij het Rhenenhof naast de Reigersbosdreef. De openbare ruimte rondom de woningen wordt ook opgeknapt. Het is het eerste woningbouwproject uit de investeringsnota Centrum Reigersbos. De bouw start naar verwachting in 2025.

Op 12 januari tekenden de gemeente en woningcorporatie Eigen Haard een intentiebrief voor de bouw van de vijftig sociale huurwoningen. In deze brief staan afspraken over onder andere het aantal woningen, duurzaamheid, betaalbaarheid en parkeren. Het grootste deel van de woningen is bedoeld voor mensen van 65 jaar of ouder. Het is de bedoeling dat een deel van de woningen met voorrang wordt verhuurd aan mensen uit de buurt.

Passende woningen
Een deel van de senioren woont nu te groot. Zij willen graag verhuizen naar een nieuwe, meer passende woning. Op deze manier kunnen zij prettig oud worden in hun eigen omgeving. Hun oude woning komt dan vrij voor andere woningzoekenden, zoals gezinnen. De openbare ruimte rond het nieuwe gebouw wordt samen met de bewoners en andere betrokkenen gebouwd.

Vernieuwing buurt
Reigersbos is na 40 jaar toe aan vernieuwing. Daarom wordt deze buurt in de komende jaren vernieuwd. Zo worden er ongeveer 700 extra woningen met voorzieningen gebouwd. Ook komt er een nieuw plein bij de metro. Dit staat in de investeringsnota Centrum Reigersbos. Op 26 januari 2022 stelde de gemeenteraad deze vast. Hiermee kunnen de plannen worden uitgevoerd.

Contact
Heeft u vragen? Neem dan contact op met:
Oskar van Maurik
Projectmanager
reigersbos@amsterdam.nl
06 1356 0631

Zie ook
Reigersbos: ontwikkeling en opnieuw inrichten