Kapotte spullen herleven

Repair cafeRepair cafe

Heeft u kapotte spullen in huis, zoals een broodrooster, een stofzuiger of een koffiezetapparaat? Misschien kunnen ze nog gemaakt worden door de vrijwilligers van het Repair Café Zuidoost. U kunt drie keer per maand langskomen met uw kapotte spullen op drie adressen in Amsterdam Zuidoost.

De vrijwilligers van het Repair Café vinden dat weggooien zonde is. Daarom proberen ze kapotte spullen te maken. Dat doen ze gratis maar als er onderdelen nodig zijn, moet u die wel betalen. Het monteren van de onderdelen doen de vrijwilligers zelf maar als u wilt, mag u zelf meehelpen bij de reparatie.

Weggooien? Mooi niet!
Vrijwilliger Tom: ‘Ons motto is: Weggooien? Mooi niet! En dat blijkt ook wel uit onze cijfers. We houden bij wat we aangeboden krijgen en hoeveel apparaten we kunnen maken. Dat zetten we regelmatig op onze Facebookpagina. We krijgen veel naaimachines, stofzuigers en koffieapparaten. Maar ook rijstkokers, broodroosters en allerlei muziekapparaten. We kunnen natuurlijk niet alles weer maken maar bij ongeveer de helft van alle spullen lukt dat wel.

Waar en wanneer

  • Holendrechtplein 44, bij de Groene Hub. Elke eerste vrijdag van de maand van 15.00 tot 18.00 uur.
  • Egeldonk 50, Lola Buitenpost/radio mArt. Elke laatste dinsdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur.
  • Kraaiennest 68, buurthuis de Bonte Kraai. Elke laatste vrijdag van de maand van 15.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie
Website: http://repaircafe-zuidoost.nl/

Facebookpagina: www.facebook.com/RepairCafeAmsterdamZuidoost/

Website van de overkoepelende organisatie: www.repaircafe.org/