Amsterdam Dance Event naar Zuidoost

Saskia Bosnie en George O.Janssen

‘We gaan Zuidoost nog meer op de kaart zetten,’ zegt George O. Janssen vastbesloten. ‘Op donderdag 9 maart organiseert Zuidoost City in samenwerking met The Gospel Agency en ADE een informatiebijeenkomst in het kader van het Amsterdam Dance Event (ADE). Wil je iets organiseren tijdens het Amsterdam Dance Event 2023 dat tussen 18 en 22 oktober 2023 plaatsvindt? Meld je dan aan. De bijeenkomst is tussen 16.00 en 18.00 uur’ (locatie volgt)

Al jarenlang is George O. Janssen betrokken bij het Amsterdam Dance Event. Het event trekt jaarlijks ruim 600.000 bezoekers. Vanuit de hele wereld komen mensen naar Nederland om te kijken, te luisteren, te dansen en te netwerken. George O. Janssen: ‘De focus ligt hierbij vooral op het centrum van Amsterdam en dat terwijl Amsterdam Zuidoost zoveel potentie heeft. Ik zou Zuidoost graag internationaal op de kaart willen zetten. Daar ga ik me samen met Zuidoost City hard voor maken.’

George O. Janssen is ruim twintig jaar business manager. Hij runt zijn business vanuit zijn bedrijf The Gospel Agency. Tijdens het Amsterdam Dance Event organiseerde hij bijeenkomsten onder de naam ‘Gospel Meets Dance’. Een gouden vondst waarbij hij artiesten, producers en eigenaren van platenlabels met elkaar in contact bracht.

Informatiebijeenkomst ADE
‘Op 9 maart organiseren we samen met ADE deze informatiebijeenkomst,’ zegt Saskia Bosnie. ‘Dit doen we om initiatieven rondom ADE in Zuidoost te stimuleren, om het (muziek)aanbod te vergroten en de lokale wijkeconomie een kans en een boost te geven.’

‘We willen de kracht en pracht van Zuidoost laten zien. Dat kan door onder andere bezoekers aan te trekken en bewoners hun gebied nog beter te laten verkennen,’ aldus de directeur van Zuidoost City. ‘Het Amsterdam Dance Event vindt plaats tussen 18 en 22 oktober. Op de bijeenkomst van 9 maart geeft ADE onder andere informatie over de voorwaarden van deelname.’

Verrijking
‘Het Amsterdam Dance Event bestaat uit festivals en conferenties,’ zegt George O. Janssen. ‘Voor wat betreft de festivals is Amsterdam Zuidoost met haar Ziggo Dome, Afas Live en de Johan Cruijff ArenA goed vertegenwoordigd. Voor wat betreft de conferenties wordt Amsterdam Zuidoost nog vaak over het hoofd gezien.’

‘Dat moet veranderen,’ aldus de gedreven business manager. ‘Naast de festivals en kleinere optredens moeten er in de Bijlmer ook songwritingsessies, masterclasses, trainingen en panelbesprekingen komen. Er moeten in Amsterdam Zuidoost tijdens het Amsterdam Dance Event volop businessmeetings worden georganiseerd. Want waarom moeten alle nationale en internationale vedetten naar het Leidseplein, terwijl zij ook naar Amsterdam Zuidoost kunnen komen?’

‘Wij hebben hier veel talent. Wij hebben hier veel mogelijkheden. Wij denken dat het een enorme verrijking is voor Amsterdam Zuidoost en haar bewoners als het Amsterdam Dance Event zich deels naar Amsterdam Zuidoost verplaatst. Daar zetten we ons heel graag voor in. Wil je de bijeenkomst van 9 maart bijwonen? Stuur dan een berichtje naar info@zuidoostcity.nl

Foto door Marcus Wade.
Saskia Bosnie en George O. Janssen met de legendarische techno dj Carl Cox. Carl ontvangt namens Zuidoost een goodiebag met lokale spullen zoals een welkomstgedicht van Ernestine Comvalius, het boek Stad van de Toekomst -Zuidoost 2040- van Daan Dekker en nog meer leuks met het beeldmerk van Zuidoost City. Van de Amsterdamse Poort ontving dj Carl Cox een Bijlmerbox.