Prachtig stadsdeel met potentie

Esther Verkade

‘We hebben een duidelijke visie,’ zegt Esther Verkade, HR-manager van de Johan Cruijff ArenA. ‘Als een van de meest duurzame en innovatieve stadions ter wereld, willen we ook een positieve impact hebben op onze omgeving, met een belangrijke focus op Amsterdam Zuidoost. Maatschappelijke verantwoordelijkheid is voor ons van groot belang.’

‘We willen als multifunctioneel stadion bezoekers tijdens voetbalwedstrijden, concerten en zakelijke evenementen een onvergetelijke ervaring bieden. We willen koploper blijven op het gebied van duurzaamheid. Maar we willen ook bijdragen aan gelijke kansen en een fijne leefomgeving voor iedereen.’

Johan Cruijff ArenA
Sinds februari van dit jaar is Esther Verkade HR-manager van de Johan Cruijff ArenA. ‘Ik zorg ervoor dat de mensen het goed bij ons hebben,’ zegt ze enthousiast. Personeel willen we op een gezonde manier aan het werk houden en nieuwe instroom moet goed worden gematcht. Het is een mooie baan in een bijzonder bedrijf op een unieke locatie.’

Ook al is Esther Verkade een geboren Rotterdammer, ze houdt van Amsterdam en van de Johan Cruijff ArenA. ‘We verwelkomen jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers. Op jaarbasis verzorgen we voor 200.000 mensen rondleidingen door het stadion en van onze eenentwintig congres- en vergaderzalen wordt goed gebruik gemaakt.’

‘Bij de Johan Cruijff ArenA zijn tweeënzeventig mensen in dienst,’ gaat ze verder. ‘Maar op flexibele basis zijn er al gauw tweeduizend mensen uit alle lagen van de bevolking aan ons bedrijf verbonden. We zijn een belangrijke speler in Amsterdam Zuidoost en willen bijdragen aan de economische en sociaal maatschappelijke ontwikkeling van het gebied.’

Zuidoost City
Esther Verkade is dan ook blij dat de Johan Cruijff ArenA partner is van Zuidoost City. ‘We maken via de netwerkbijeenkomsten kennis met andere bedrijven, organisaties en initiatieven in de buurt. Bijeenkomsten en workshops dienen als klankbord en zijn een mooi podium om met elkaar in gesprek te blijven.’

‘Vaak hebben we ook te maken met dezelfde uitdagingen,’ zegt ze. ‘Het is belangrijk om van elkaar te leren en om kennis en expertise te delen. Hierdoor kunnen we met elkaar ook nieuwe initiatieven ontwikkelen. We vinden het daarom belangrijk om partner te zijn van Zuidoost City.’

Maatschappelijk sterk
Op maatschappelijk vlak doet de Johan Cruijff ArenA haar best om bestaande initiatieven te versterken. Zo steunt het bedrijf onder anderen de Johan Cruijff Foundation en het Masterplan Zuidoost. Daarnaast is het stadion het decor van evenementen voor goede doelen zoals Fonds Gehandicaptensport, Make a Wish en KWF Kankerbestrijding.

‘We vinden het ook belangrijk dat iedereen mee kan doen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt,’ aldus Esther Verkade. ‘We hebben contact met opleidingen en bieden stages op allerlei niveau. Zowel op onze events-, Marketing & Communicatie- en HR-afdeling doen we ons best om studenten een plek te bieden. Onze hospitality desk en de tours afdeling zijn eveneens een mooie leerplek voor studenten en voor starters.’

Vacatures
‘Onze stewardorganisatie is ook heel interessant,’ gaat de bevlogen HR-manager verder. ‘Hier hebben we vaak mensen nodig die een belangrijke taak vervullen in het waarborgen van de veiligheid van onze bezoekers. Het is een interessante leerplek omdat je niet alleen een opleiding wordt aangeboden maar je ook inzicht krijgt in onze vacatures. Deze worden altijd intern gedeeld.’ Wij zien het als een plus als mensen solliciteren die bekend zijn met ons stadion en onze evenementen.’

Esther Verkade: ‘De Johan Cruijff ArenA is een goede plek voor studenten om praktijkervaring op te doen. Het is een mooie plek om te werken. We willen ook graag de kloof dichten tussen de vraag en het aanbod op de lokale arbeidsmarkt. We trekken hierin op met allerlei andere bedrijven en organisaties. Amsterdam Zuidoost is een prachtig stadsdeel met veel potentie en kansen. Het is goed om daar met z’n allen een steentje aan bij te dragen.’