Vijfde ster Winkelcentrum Gein

Vijfde ster voor WC Gein

Winkelcentrum Gein ontving op maandag 26 september haar 5e ster. De voorzitter van de winkeliersvereniging, Johan Vlaskamp nam de ster namens de andere ondernemers van Winkelcentrum Gein in ontvangst.

De ster is een kroon op de samenwerking van ondernemers, bestuur en politie. In het Keurmerk Veilig Ondernemen hebben zij zich in de afgelopen jaren hard gemaakt voor een heel, schoon en veilig winkelcentrum.

Korte lijnen
Volgens Johan Vlaskamp betekent de 5e ster een continuering van de goede contacten die de ondernemers met de betrokken partijen hebben. ‘We hebben korte lijnen,’ zegt hij. ‘Met de politie, de gebiedsmakelaar en met het Platform Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid kunnen we snel schakelen als dat nodig is. Ik vind dat heel positief.’

‘Een ster is ook een blijk van waardering voor alles wat we doen,’ gaat hij verder. ‘Dat wil niet zeggen dat we er al zijn met winkelcentrum Gein. Er kan van alles worden verbeterd. Maar op het gebied van schoon, heel en veilig doen we ons best en werken we samen. Het is goed dat dat wordt gezien.’

Winkelcentrum Gein
‘Het winkelcentrum is een goede plek om te zijn,’ zegt Johan Vlaskamp. ‘Winkelcentrum Gein is vooral ook heel gezellig. De mensen maken de buurt. Ze komen overal vandaan, spreken verschillende talen en zijn over het algemeen allemaal even vriendelijk.’

De ondernemer houdt van zijn buurt. Johan Vlaskamp: ‘Ik werk hier al dertig jaar en zou niet anders willen. De mensen zijn hartelijk en ze zijn altijd in voor een praatje en voor wat gezelligheid. Wij zijn als winkeliers een grote sociale factor in de wijk.’

Doorpakken
‘Voor het winkelcentrum zou het goed zijn als we meegaan in alle positieve ontwikkelingen van Amsterdam Zuidoost,’ zegt de bevlogen winkelier. ‘Op het gebied van de algehele uitstraling valt er hier zeker nog wat te winnen. Wat dacht je van wat meer kleur op de muren of een kunstwerk op de onderdoorgang zoals je dat ook ziet in de andere buurten? Een plakzuil voor wildplakkers en een verfraaiing van de metro ingang zou ook goed zijn voor de buurt.’

Dat en nog veel meer staat op het verlanglijstje. ‘Een 5e ster is mooi,’ aldus Johan Vlaskamp, ‘maar nu moeten we met zijn allen doorpakken. Voor een nog betere buurt wat ons allemaal ten goede komt.’

Fotograaf: Martin de Bouter