Bouw The Ensemble van start

The Ensemble

Reinier van Dantzig, wethouder Woningbouw van de gemeente Amsterdam, gaf op 12 september het officiële startsein voor de bouw van The Ensemble, een van de grootste en meest duurzame mixed-use hoogbouwontwikkelingen van dit moment.

In de twee bijna energieneutrale torens komen 592 woningen, faciliteiten en voorzieningen zoals een gezondheidscentrum met apotheek, een talentencentrum voor jongeren, kantoren en commerciële voorzieningen. The Ensemble wordt gebouwd in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost en is naar verwachting medio 2025 klaar.

Een duurzaam thuis
De oude kantoorpanden aan de Karspeldreef 14-16 in Amsterdam maken plaats voor een mixed-use gebouw met twee imposante torens van respectievelijk 115 en 95 meter hoog met daarin een mix van woningtypes. Deze mix maakt The Ensemble geschikt voor een breed publiek zoals singles, jonge stellen en kleine gezinnen.

De circa 20.000 m2kantoorruimte speelt in op de behoefte van gebruikers aan flexibiliteit, ontmoeting, samenwerking en duurzaamheid. In de parkeergarage komt plek voor 2.350 fietsen, 120 scooters en 239 auto’s. Van de bouw van The Ensemble wordt een educatieve film gemaakt die op scholen in Zuidoost vertoond zal worden om jongeren enthousiast te maken voor een baan in de bouw.

De gehele ontwikkeling, inclusief de woningen, is bijna energieneutraal door de inzet van warmte en koude bronnen, groene daken en zonnepanelen. Het wordt een van de grootste en meest duurzame woongebouwen van Nederland.

Amstel III
Gebied Amstel III onder de Johan Cruijff ArenA verandert in een levendige, aantrekkelijke wijk waar straks tienduizenden Amsterdammers wonen. In 2027 staan vlak bij de ov-stations Bullewijk en Holendrecht ongeveer tienduizend woningen te midden van scholen, gezondheidscentra, buurtkamers, apotheken, kinderopvang, sportaccommodaties en een jongerencentrum.

Voor meer informatie: amsterdam.nl/amstel3