Bespaartips energiearmoede

Energie advies Venserpolder

Kleine besparende maatregelen kunnen de energierekening tot 20% verlagen. Vooral in slecht geïsoleerde woningen kan dit helpen en die zijn er veel in Amsterdam Zuidoost.

Daarom is Stichting !WOON samen met onder andere CoForce en het Local Inclusive Future Energy (LIFE) City Platform in Venserpolder aan de slag gegaan tegen de sterk stijgende energiearmoede. Zij gaven voorlichting en boden de bewoners de mogelijkheid om een afspraak te maken met een energiecoach. In de K-buurt gaf Stichting !WOON in samenwerking met Buurtteam Amsterdam Zuidoost bespaartips tegen energie- en isolatie armoede.

Advies
Slechte isolatie is niet meer van deze tijd. Isolatie is goed voor de portemonnee, het woonplezier en het klimaat. Stichting !WOON informeert en biedt hulp. Ze adviseert huurders over de mogelijkheden als dubbelglas, vloer-, dak- en muurisolatie of de aanpak van een oude, onzuinige Cv-ketel. Ook helpt de stichting met een voorstel aan de verhuurder en met de vervolggesprekken.

Stichting !WOON adviseert ook bewoners in gemengde VvE’s (minimaal >25% huurders). !WOON kan de mogelijkheden voor verduurzaming inventariseren en uitwerken in een kansenrapport. Ook ondersteunt ze tijdens het besluitvormingsproces. Woont u in een complex met alleen eigenaar-bewoners? Ook dan krijgt u VvE-energieadvies.

Energiecoach
Een gratis bezoek van of een videobelafspraak met een energiecoach kan u al een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen. De coach kijkt met u naar het energieverbruik in uw woning. U krijgt een bespaarrapport en kunt kiezen uit handige bespaarproducten zoals ledlampen, radiatorfolie, tochtband of een waterbesparende douchekop.

De gemeente betaalt de bespaarproducten en het bezoek, voor u is het geheel gratis. Het bezoek is eenmalig en vrijblijvend. De energiecoaches zijn vrijwilligers die getraind en begeleid worden door Stichting !WOON.

Voor meer informatie: https://www.wooninfo.nl/vraagbaak/energie/