Europees Parlement van start op Bijlmer Run

Bijlmer Run Team EP

‘Ik rolde vroeg in de ochtend het vliegtuig uit en een paar uur later stond ik aan de start van de Bijlmer Run. De sfeer op het Anton de Komplein was feestelijk en de Run was fantastisch. Het was een geweldige ervaring.’

Mijanou Ferrier is stewardess en hardlopen is een van haar grootste passies. ‘Hardlopen kun je overal,’ zegt ze enthousiast. ‘Of ik nu in Mexico land of op Curaçao, ik trek overal mijn hardloopschoenen aan om een rondje te rennen. De ene keer jog ik een half uurtje, de andere keer ren ik wat langer. Het is een heerlijke manier om te ontspannen en om je hoofd leeg te maken.

Europarlement
Het idee om mee te doen aan de Bijlmer Run kwam bij haar vriend Thijs Reuten vandaan. Hij werkt bij het Europees Parlement in Brussel en kent er een aantal collega’s die ook enthousiaste hardlopers zijn.

Thijs Reuten (PVDA) schreef het team in met zijn collega Europarlementariër Mohammed Chahim (PVDA) en Samira Rafaela (D66). Mohammed Chahim houdt zich bezig met Milieu, Volksgezondheid, Industrie, Onderzoek en Energie en Samira Rafaela doet Internationale handel en rechten van de vrouw en Gendergelijkheid. Thijs Reuten zelf doet Buitenlandse zaken, justitie en vrijheden. Het vierde parlementslid moest afzeggen. ‘Ik was de enige niet-politicus in Team EP ofwel Team Europees Parlement,’ lacht Mijanou Ferrier, ‘maar dat was prima.’

Positieve flow
‘Tijdens de Bijlmerrun werd ik aangenaam verrast door Amsterdam Zuidoost. Ik kende het stadsdeel nog uit mijn studietijd en vind dat het enorm is opgeknapt. De negatieve uitstraling heeft plaatsgemaakt voor een positieve flow. De Amsterdamse Poort beviel me en ik was onder de indruk van het Nelson Mandelapark. Mijn route ging door een aantal leuke woonwijken. Ik vond het ruimtelijk en groen en ging er met plezier doorheen.’

Ook de Europarlementariërs vonden het goed vertoeven in Amsterdam Zuidoost. Ze liepen alle drie een andere route en kijken met veel plezier terug op de Run. ‘Mohammed Chahim was met zijn vrouw en kinderen naar de Bijlmer Run gekomen. Toen wij na de Run naar huis gingen, bleef hij met zijn gezin in de Amsterdam Zuidoost om gezellig nog een hapje te eten. Ze hadden het er met zijn allen prima naar hun zin.’

Volgend jaar weer
De Bijlmer Run was een goede voorbereiding op een aantal runs die dit jaar nog op het programma van de Europarlementariërs staan. Mijanou Ferrier en Thijs Reuten bereiden zich voor op de Dam tot Dam loop op zondag 18 september. Mohammed Chahim en Thijs Reuten trainen voor de Marathon van Amsterdam die op 16 oktober plaats gaat vinden. ‘Wie weet is Team EP volgend jaar weer van de partij tijdens de Bijlmer Run van Amsterdam Zuidoost,’ zegt Mijanou Ferrier. ‘Het was een goede Run.’