Start uitgraven bouwkuip The Ensemble

The Ensemble

Alle damwanden en heipalen zitten in de grond voor The Ensemble. Het nieuwbouwproject omvat twee hoge torens met woningen, een jeugdtalent centrum, een gezondheidscentrum, kantoren en horeca. De aannemer is aan de slag gegaan met het uitgraven van de bouwkuip. Verwacht wordt dat deze begin volgend jaar klaar is.

Uitgraven bouwkuip
Het uitgraven van de volledige bouwkuip gebeurt in twee fasen: eerst graaft de aannemer grond uit de bouwkuip weg “in den droge” tot aan het waterniveau, daarna gaat hij grond nat uitgraven onder water. Alle uitgegraven grond wordt dagelijks afgevoerd. Bij het droog uitgraven vinden er ongeveer 32 transportbewegingen per dag plaats. Bij het nat ontgraven zet de aannemer vloeistofdichte vrachtwagens in en vinden er ongeveer 35 transportbewegingen per dag plaats.

De graafwerkzaamheden “in den droge” zijn eind augustus afgerond, het nat ontgraven duurt tot begin volgend jaar. In deze periode vinden er veel transportbewegingen plaats in de omgeving. Om de veiligheid te waarborgen zet de aannemer verkeersregelaars in. Er wordt gewerkt op werkdagen en zaterdagen van 7.00 uur tot 19.00 uur.

The Ensemble
Aan de Karspeldreef 14-16 vlakbij station Bullewijk komt het nieuwbouwproject The Ensemble. Er komen 592 huurwoningen: 59 sociale huurwoningen, 415 middeldure woningen en 118 duurdere woningen. Op de eerste 6 verdiepingen komen een gezondheidscentrum met apotheek, een talentencentrum voor jongeren, een fietsenmaker en commerciële ruimten voor bijvoorbeeld horeca of een gym. Het kantoordeel is 21.000 m2 groot.

The Ensemble is onderdeel van de complete stadswijk Amstel III waar 10.000 woningen worden gebouwd tezamen met kantoren, buurtvoorzieningen en een veilige en duurzame openbare ruimte.

Meer weten over wonen  en ondernemen in The Ensemble?
Kom dan naar één van de volgende informatiemomenten in Zuidoost:

  • Markt Reigersbos op 7 september: informatiekraam van 10 – 18 uur
  • Markt Anton de Komplein op 9 september: informatiekraam van 10 – 18 uur
  • 24 uur Zuidoost op 17 september: informatiekraam bij oma Ietje van 13 – 17 uur

Contact
Vragen over de bouw kunt u stellen aan de aannemer Cordeel via info@cordeel.eu of telefonisch op +32 3 710 55 94. Overige vragen kunt u mailen naar amstel3@amsterdam.nl.

Zie ook