Ontdek 24H Zuidoost

24H Zuidoost

Op zaterdag 17 september vindt een nieuwe editie plaats van ‘24H Ontdek je Stad’. In 24 uur kun je meer dan vijftig activiteiten ontdekken. Deze editie staat stadsdeel Zuidoost centraal en kunnen haar bewoners allerlei locaties (gratis) bezoeken. Natuurlijk is de rest van Amsterdam ook welkom.

Zuidoost barst van het talent en is in ontwikkeling waardoor er veel artistieke broedplaatsen, diverse keukens, hippe ondernemingen en veel verschillende dans- en muzikale activiteiten te ontdekken en te doen zijn. 24H Zuidoost is niet alleen leuk voor volwassenen maar er is ook veel te doen voor kinderen. Van voorlezen voor de allerkleinsten tot een hiphop-, muziek, en skateworkshops voor tieners. 24H Ontdek je Stad wordt georganiseerd door amsterdam&partners.

Start de dag actief
24H Zuidoost begint op zaterdag 17 september al vroeg met een workout tijdens zonsopgang bij de Arena Gym. Na afloop zijn er gezonde shakes en gembershotjes. Ontdek daarna de gigantische murals van Zuidoost tijdens een inspirerende wandeltour langs flats met indrukwekkende streetArt op de gevels. Luister naar de verhalen over deze kunstwerken, de kunstenaars, de buurt en haar bewoners. Je kunt ook mee op de fiets tijdens een twee uur durende reis door Zuidoost met Bijlmer-expert Jenny van Dalen.

Ontspannen kan bij het drie uur durende radioprogramma Look Around & Echobox in OSCAM. Iedereen kan deze live uitzending bijwonen. Makers en publiek nemen samen actuele thema’s zoals het ontwikkelen van new narratives onder de loep. Ook passie en dromen in de kunst- en cultuurwereld komen aan bod. Tenslotte is er aandacht voor het praktisch toepassen van het diversiteit- en inclusie beleid in de culturele sector.

Muziek en dans
Stadsdeel Zuidoost ademt muziek. Daarom is er 17 september ontzettend veel te doen op het gebied van muziek en dans. Er is een uniek evenement van en voor de black queer community: een (dans)ball waar de nationale ballroom gemeenschap samenkomt en zich manifesteert. Hiphop liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Hiphop Academy Foundation. Zij opent de deuren voor een hiphop dansworkshop. Stichting Ghachodam brengt alle Ghanese koren samen voor twee spetterende optredens met opzwepende Ghanese muziek.

Natuurlijk is er bij deze 24H editie ook een festival hart. Dit keer bij ‘Oma Ietje’ en de ‘Heesterveld Creative Community’ waar lokaal talent optreedt. Bij The New Amsterdam Blockparty zijn DJ’s en artiesten. Ook zijn er foodtrucks uit Amsterdam Zuidoost met lekkere hapjes. Bij EFE Venue in Lola BAE is een afterparty waar tot in de late uurtjes gedanst wordt op verschillende muziekstijlen.

Opening Brasapark
Tijdens 24H Zuidoost vindt de opening van het Brasapark plaats. Maak kennis met het park tijdens de tuintjesworkshop of doe mee met verschillende skate workshops en clinics bij de Skatelane. ‘Dance the night away’ tijdens de silent disco in het Brasapark is ook een optie evenals een filmpje kijken onder de sterren in de Bijlmerbios openlucht bioscoop.

Ontdek bijzondere plekken
Neem een kijkje in de broedplaats Lola Bae! Hier werken mediamakers, kunstenaars en andere creatievelingen. Er is spoken word, livemuziek, film en er zijn exposities en spannende performances van in-house artiesten. De Taibah moskee, ook wel ‘De witte parel’ van de Bijlmer genoemd, is een van de grootste moskeeën van Nederland en opent haar deuren tijdens 24H Zuidoost. De Johan Cruijff Arena geeft als één van de duurzaamste voetbalstadions ter wereld een rondleiding en Pathé Arena laat tijdens een tour plekken zien die normaal gesloten zijn voor bezoekers.

24H Ontdek je stad
‘24H Ontdek je stad’ is een initiatief van amsterdam&partners, speciaal voor bewoners, om op een laagdrempelige manier te laten zien wat de verschillende Amsterdamse stadsdelen op cultureel, sportief en culinair gebied te bieden hebben. 24H biedt een platform voor lokale ondernemers, bewoners en culturele instellingen om de trots van hun buurt met elkaar te delen.

24H Zuidoost wordt georganiseerd met een bijdrage van Kunst & Cultuur Stadsdeel Zuidoost en Zuidoost City. Meer informatie over het volledige programma is te vinden op 24H Zuidoost | I amsterdam (NL) 24H Amsterdam | I amsterdam (ENG). Sla je favorieten op en plan je persoonlijke route.

Voor meer informatie over het programma:
www.iamsterdam.nl/24h

Publieksinformatie:
www.iamsterdam.com

Overige informatie:
Tips Bullewijk: https://youtu.be/gGpd7JJFmY0
Tips Bijlmer ArenA: https://youtu.be/eJKuaxyIvXc
Tips Ganzenhoef/Kraaiennest: https://youtu.be/tD0RNJhQefU
Tips Buitenliggers: https://youtu.be/M8KnbJYygG8