Feest van Kleurrijk Zuidoost

SouthEast Parade

De vrolijkste stoet van Zuidoost trok op 20 augustus weer door het stadsdeel. De SouthEast Parade bestaat dit jaar vijf jaar en is opgericht door wijlen Roy Ristie. Met de parade wordt zichtbaar gemaakt wie meebouwt aan het DNA van Zuidoost en de stad Amsterdam. Het doel is het vergroten van de onderlinge bekendheid tussen de verschillende stadsdelen en culturen in een ongedwongen en ontspannen sfeer.

Ruim twintig teams liepen mee met de 4,5 km lange tocht. Langs de gehele route stonden mensen de parade aan te moedigen en mee te dansen met de vele muzikanten die meeliepen. Het eindpunt van de parade was het Hoekenrodeplein. Daar was een hoofdpodium met verschillende optredens.

Boodschap
De deelnemers ontvingen een goedgevulde goodiebag met o.a. informatie over de ontwikkelingen in Amstel III. Zuidoost City en Stichting Hondsrugpark waren samen met de gemeente Amsterdam met een kraam aanwezig op het Hoekenrodeplein om de deelnemers te verwelkomen.

Daarna was het aan de jury om het mooiste team te kiezen dat ook nog eens het best haar boodschap naar buiten bracht. De winnaars van de Southeast Parade 2022 waren 1) Team Curaçao Zuidoost/Curazo. 2) Swazoom in samenwerking met Brassband Eternity en 3) Mi Bella Guatemala en Holanda. Ook was er een bijzondere vermelding voor de drie kindergroepen: Stichting Leerorkest (onder de hoede van de Bijlmer & Accu Fanfare), Little Miss Kwakoe en Stichting Gentiaan.

Zuidoost City kijkt nu al uit naar de editie van volgend jaar!