De markt op met Amstel III

reigersbosmarkt

Op woensdag 7 en vrijdag 9 september gaan Stichting Hondsrugpark, gemeente Amsterdam en Zuidoost City weer gezamenlijk de markten op. Op woensdag 7 september doen we de markt van Reigersbos aan en op vrijdag 9 september staan we met een kraam op het Anton de Komplein. Bezoekers van de kraam krijgen informatie over alle nieuwbouwprojecten in Amstel III.

Mocht je deze dagen niet kunnen dan kun je ons op 17 september ook vinden in het festivalhart van 24H Zuidoost.

Voorrang
Tot 2027 worden in Amstel III ongeveer 10.000 kleinere stadswoningen gebouwd. Deze woningen zijn hard nodig. Veel ouderen zouden best kleiner willen wonen, veel jongeren zoeken ook een woning.

Voor de bewoners van Amsterdam Zuidoost is het belangrijk om te weten dat zij bij een aantal nieuwbouwprojecten voorrang hebben op inschrijving. Inschrijven op huurwoningen in Amsterdam Zuidoost kan op zuidoostwoont.nl. Een volledig overzicht van het woningaanbod in Amstel III staat op de website van de gemeente [https://www.amsterdam.nl/projecten/amstel3/woningaanbod-amstel-iii/]

Ondernemen en recreëren
Ondernemers uit Amsterdam Zuidoost die een locatie zoeken, zijn ook welkom bij onze marktkramen. Zij kunnen zich bovendien inschrijven als ruimtezoeker op [https://zuidoostcity.nl/ruimtezoekers/.

Naast woningen worden er nieuwe kantoren gebouwd in Amstel III. Bovendien komt er ruimte voor onder andere horeca, sport en onderwijs. Ook zal er in Amstel III flink gerecreëerd kunnen worden: langs het spoor en tussen de ArenA en IKEA worden twee stadsparken aangelegd.