Kansen voor Zuidoost

Eastern Heights

De kantoren aan de Paasheuvelweg maken plaats voor het nieuwbouwproject Eastern Heights van Certitudo. Het gaat hierbij om het gebied in Amstel III tussen station Holendrecht en de op- en afrit van de A9. Hier komen vier nieuwe gebouwen met studio’s, duplexwoningen en twee-, drie- en vierkamerappartementen van 30 tot 120 m2.

Op de begane grond komen voorzieningen zoals een buurtkamer, horeca, sport en ontspanning. Onderdeel hiervan is ook een nieuw kantoorgebouw van 16.000 m2 met een restaurant. Tussen de gebouwen komt een buurtpark dat de gemeente gaat ontwerpen. Bewoners, bezoekers en werknemers kunnen parkeren in twee ondergrondse parkeergarages.

Kansen
Op de Paasheuvelweg 6, 8, 14, 39/50 en 44 worden naast kantoren en voorzieningen in totaal 745 huurwoningen gebouwd. Het gaat om 181 sociale, 316 middeldure en 248 duurdere woningen. Certitudo en wethouder Van Dantzig tekenden hiervoor een overeenkomst. De bouw start waarschijnlijk in 2024 en duurt ongeveer 3 jaar.

Met de bouw van deze huurwoningen komen er veel huizen bij. Met de ontwikkelaar is afgesproken dat inwoners van Amsterdam Zuidoost voorrang krijgen op inschrijving. Zo kunnen zij in hun eigen buurt blijven wonen, werken en leven, eventueel dicht bij familie en vrienden.

Woonplatform
Het aanbod van nieuwbouwwoningen in Amsterdam Zuidoost staat op het woonplatform Zuidoostwoont.nl.  U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Zuidoostwoont.nl en ook een zoekprofiel aanmaken.

 

Voor meer informatie:
Projectteam Amstel III: amstel3@amsterdam.nl en Zuidoostwoont.nl
Amstel III: ontwikkeling woongebied gemixt met werken