Gastvrijheid is het hoogste goed

Iedereen verdient een kans. Graag help ik mensen bij het verwezenlijken van hun ambitie. Het hotelwezen biedt daarvoor ongekende mogelijkheden. Ik raad mensen dan ook aan om eens een kijkje te nemen op onze website of kom eens langs voor een gesprek. Fletcher Hotel Amsterdam is een bijzonder hotel, niet alleen qua ligging maar ook wat betreft architectuur, uitstraling, gastronomie en kansen.’

Joeri Nuijten is de gepassioneerd manager van het futuristische design hotel aan de rand van Amsterdam Zuidoost. ‘Fletcher Hotel Amsterdam is een prachtig hotel voorzien van een eigen SKY Bar en Lounge Pi en SKY Restaurant Pi. Je kunt er gezellig borrelen en heerlijk dineren met een adembenemend uitzicht over de prachtige stad. Ook hebben we multifunctionele zalen voor vergaderingen, trainingen, presentaties en andere zakelijke doeleinden. Fletcher Hotel Amsterdam is uniek in zijn soort.’

Passie
Ruim twee jaar is de Brabander manager van Fletcher Hotel Amsterdam. ‘Ik was hier nog geen maand toen alles op slot ging vanwege de eerste Corona lockdown. Dat was een heel onwerkelijke situatie maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Met het hele team, zo’n zeventig personen, hebben we het hotel opgeruimd. Ofwel containers vol bakjes, bloempotten, beddengoed en loungesets zijn de deur uitgegaan. Allemaal spullen die in de loop der jaren waren bewaard maar volledig overbodig waren geworden.’

In de afgelopen twee jaar was het hollen of stilstaan voor Joeri Nuijten en zijn team. ‘Het was een periode vol uitdagingen en ik ben blij dat we nu weer gewoon ons werk kunnen doen. Het hotel laten ‘shinen’, dat is onze passie. Mensen ‘pleasen’ is voor mij het mooiste dat er bestaat. Ik houd van hospitality. Gastvrijheid is het hoogste goed. Het is geweldig om een bijdrage te kunnen leveren aan de blijdschap en levensvreugde van een ander. Dat is
waar ik voor de volle honderd procent voor ga.’

Partner
Wij zijn partner van Zuidoost City. Netwerken met gelijkgestemden is belangrijk. Vaak lopen we immers tegen dezelfde uitdagingen aan. Het is essentieel om elkaar te vinden, om samen te werken en om gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Netwerkbijeenkomsten lenen zich daar uitermate goed voor. Ik ben dan ook blij met de initiatieven die Zuidoost City op dat gebied organiseert.

Een van de uitdagingen waar Joeri Nuijten tegenaan loopt, is het invullen van vacatures. ‘Zowel voor de keuken als in de bediening en bij de receptie kunnen we nieuwe mensen gebruiken,’ zegt de hotelmanager. ‘Ook hebben we nog nachtportiers nodig. Vorig jaar hebben we de flex poule bedacht. Personeel kan zich bij ons inschrijven op openstaande diensten. Wij hebben een bus geregeld die tussen onze verschillende vestigingen pendelt. Ook denken we na over een busje dat personeel na sluitingstijd af kan zetten in de wijk waar ze wonen. Op die manier hoeven medewerkers niet bij nacht en ontij over straat.

Werken bij Fletcher Hotel Amsterdam is aantrekkelijk, gaat Joeri Nuijten verder. ‘Medewerkers kunnen profiteren van de vele extra’s die wij als keten bieden. We hebben volop doorgroeimogelijkheden en je krijgt werktijden waarbij er met je wordt meegedacht. Vakantiegeld én opgebouwde vakantiedagen worden direct uitbetaald op je uurloon en bovendien krijg je twee gratis overnachtingen na je indiensttreding. Ten slotte hebben we ook nog een voordelenstrippenkaart vol met kortingen voor onze hotels of andere Fletcher producten. Je kunt daar samen met je vrienden en familie gebruik van maken. Wil je solliciteren bij Fletcher Hotel Amsterdam? Ga dan naar: https://werkenbijfletcher.nl/vacatures

Stage
Stageplekken heeft Fletcher Hotel Amsterdam ook. Joeri Nuijten: ‘We hebben nu een zevental stagiaires. Bij ons kunnen ze op diverse niveaus instromen. Stagiaires kunnen bij ons veel leren en heel veel ervaring opdoen. Eén keer per week ben ik jobcoach voor jonge hotelmanagers. Ik vind dat ook geweldig om te doen. Ik vind het fantastisch om mensen te begeleiden en ze naar een hoger plan te brengen.’

De enthousiaste hotelmanager denkt dat de drempel om te gaan werken in het hotelwezen voor sommige mensen misschien te hoog is. Hij vindt dat heel jammer. ‘Natuurlijk hebben we een bepaalde status, maar dat neemt niet weg dat we altijd plek hebben voor mensen met ambitie. Voor mensen die veel willen leren en hard willen werken.’

Racepark
Onlangs heeft Fletcher Hotel Amsterdam een racepark geopend. Twaalf mensen kunnen er tegelijkertijd racen in race simulators. Bovendien kunnen ze zich te goed doen aan een hapje en een drankje. Zakelijke klanten zijn welkom, maar de ruimte is ook beschikbaar voor vrijgezellenfeestjes en groepen die gezellig willen komen chillen. Je kunt je er dagelijks voor aanmelden.

‘Wij zijn en blijven een luxe hotel dat garant staat voor een onbezorgd en uniek verblijf,’ zegt Joeri Nuijten. ‘Wel is het zo dat we nog meer willen uitstralen dat iedereen hier welkom is. Zowel in ons hotel als in onze SKY Bar, Lounge en in ons SKY Restaurant en racepark. Als gast maar ook als toekomstig medewerker. Het hotelwezen is een heerlijke branche, Hotel Fletcher Amsterdam is een bijzonder hotel. Ik hoop dat steeds meer mensen ons weten te vinden.’