Kom naar de SouthEast Parade en laat je zien!

Zuidoost Parade.

‘Dit jaar pakken we het groots aan. Bij deze vijfde editie van de SouthEast Parade brengen we nieuwe hotspots op de route voor het voetlicht. De straatparade gaat onder andere door het nieuwe woongebied Amstel III en langs het Brasapark. Ook zal de Heesterveld Creative Community worden bezocht en de winkelcentra van Reigersbos en Holendrecht. De feestelijke afsluiting is zoals ieder jaar op het Hoekenrodeplein.’

Jessica Dikmoet en Roshnie Phoelsingh zijn enthousiast. ‘Jessica heeft als creative director weer voor een geweldige programmering gezorgd,’ zegt Roshnie Phoelsingh niet zonder trots. ‘Op alle hotspots is tijdens de SouthEast Parade iets te doen. Er is muziek en entertainment. Langs de route en in de stoet zullen verrassingsoptredens plaatsvinden. Het wordt echt fantastisch,’ aldus de zakelijk leider.

Straatparade
De SouthEast Parade staat bekend als de vrolijkste straatparade van Amsterdam. Iedereen die meebouwt aan het DNA van Amsterdam krijgt een podium om zich te laten zien. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan Amsterdam en in het bijzonder aan Amsterdam Zuidoost kan meelopen in de parade.

‘We willen zichtbaar maken dat we divers zijn, dat we inclusief zijn op alle fronten. Dat is het mooie en het bijzondere aan de SouthEast Parade,’ aldus Jessica Dickmoet. ‘Mensen denken soms dat de parade enkel voor zang, muziek en dans is, maar dat is niet zo. Er lopen bijvoorbeeld ook maatschappelijke organisaties mee die zich inzetten voor de natuur, de inclusie van mensen met een beperking en het doorbreken van de zwijgcultuur rondom kindermishandeling.

Dit jaar lopen we als eerbetoon aan de vorig jaar overleden Roy Ristie langs het Brasapark. Daar komt een mooie foto van deze initiatiefnemer van de SouthEast Parade te hangen en spelen muzikanten zijn lijflied Kankantrie. Dat wordt heel bijzonder.’

Aanmelden
Wie zich deelgenoot voelt van zijn of haar stadsdeel laat dat zien op de SouthEast Parade. Roshnie Phoelsingh: ‘Wie wil ontmoeten en in een ongedwongen sfeer wil verbinden komt op 20 augustus naar Stadsdeel Zuidoost. Laat zien dat je trots bent op wie je bent en op wat je doet voor Amsterdam. Meld je aan voor de SouthEast parade via https://southeastparade.nl/inschrijven-wandelmars/ Inschrijven kan tot 14 juli. Deelname is gratis.’

‘Als je niet mee wilt lopen kun je natuurlijk ook langs de route komen staan,’ vult Jessica Dikmoet aan. ‘Dat maakt het geheel nog gezelliger. De grand finale is uiteindelijk op het Hoekenrodeplein waar onze jury een prijs uitreikt aan degene die zijn of haar boodschap het beste uitdraagt. Het wordt één groot feest dat ook nog eens live wordt uitgezonden door SALTO tv met in de uitzending onder andere Noraly Beyer als commentator. Zij geeft historische feitjes over de route. Kom dus op 20 augustus naar de SouthEast Parade en laat je zien!’

Voor meer informatie: communicatie@southeastparade.nl
Foto: Dirk Kayaert