De markt op met Amstel III

antondekomplein

Stichting Hondsrugpark, gemeente Amsterdam en Zuidoost City gingen in juni gezamenlijk de markten op in Reigersbos en op het Anton de Komplein. Bezoekers van de kraam kregen informatie over alle nieuwbouwprojecten in Amstel III.

Voorrang
Tot 2027 worden in Amstel III ongeveer 10.000 kleinere stadswoningen gebouwd. Deze woningen zijn hard nodig, zo bleek ook op de woningmarkt. Veel ouderen zouden best kleiner willen wonen.  Veel jongeren zoeken een woning en schreven zich in. Ook hun moeders zoeken mee. Zij gaven aan dat hun volwassen kinderen al veel te lang in ‘Hotel Mama’ verblijven.

Voor de bewoners van Amsterdam Zuidoost is het belangrijk om te weten dat zij bij een aantal nieuwbouwprojecten voorrang hebben op inschrijving. Inschrijven kan op zuidoostwoont.nl. Een volledig overzicht van het woningaanbod in Amstel III vind je op: [https://www.amsterdam.nl/projecten/amstel3/woningaanbod-amstel-iii/]

Ondernemen en recreëren
Ook ondernemers uit Amsterdam Zuidoost toonden interesse op de woningmarkt en hebben zich ingeschreven als ruimtezoeker. [https://zuidoostcity.nl/ruimtezoekers/. Naast woningen worden er nieuwe kantoren gebouwd. Bovendien komt er ruimte voor onder andere horeca, sport en onderwijs. Ook zal er in Amstel III flink gerecreëerd kunnen worden: langs het spoor en tussen de ArenA en IKEA worden twee stadsparken aangelegd.

Hoe wil jij geïnformeerd worden?
Tijdens de woningmarkten konden de bezoekers aangeven hoe ze geïnformeerd willen worden over de ontwikkelingen in Amstel III. De bezoekers gaven vooral aan dat er over het algemeen te weinig informatie wordt verstrekt. Zij zouden graag via social media en WhatsApp worden geïnformeerd. Ook bij de metrohaltes en in de krant mag volgens de bezoekers vaker informatie verschijnen. De markt vonden de ze een goede plek om te worden geïnformeerd.

In september nog een keer!
Op woensdag 7 en vrijdag 9 september gaan Stichting Hondsrugpark, gemeente Amsterdam en Zuidoost City weer gezamenlijk de markten op. Wederom op woensdag in Reigersbos en op vrijdag op het Anton de Komplein.

 

Foto:
Paco Núñez (@StudioMBK)