Meld je aan voor de Gaasperplasrun!

Gaasperplasrun 2022

Op 12 juni organiseert atletiekvereniging Feniks weer de Gaasperplasrun. De Gaasperplasrun is onderdeel van Rondje Mokum waarin u het hele jaar door deel kunt nemen aan prachtige loopevenementen in heel Amsterdam.

Al 15 jaar is de Gaasperplasrun een ijkpunt voor hardlopers uit Amsterdam en omstreken. Na twee jaar corona stilstand verheugt av Feniks zich weer op de gezellige drukte op en rondom de blauwe baan in het Nelson Mandelapark in Stadsdeel Amsterdam Zuidoost.

Dit jaar heeft de Gaasperplasrun voor het eerst een iets gewijzigde opzet met startgroepen van steeds maximaal 100 lopers tegelijk, ingedeeld op snelheid. Belangrijke voordelen die av Feniks hiermee wil bereiken zijn: spreiding van drukte op het parcours, spreiding van drukte bij de start en finish en indeling op snelheid waardoor lopers gemakkelijker in een groepje kunnen lopen van hun eigen snelheid en er onderweg minder ingehaald hoeft te worden.

De te lopen afstanden blijven gelijk aan voorgaande jaren. Er is de keuze tussen 5 en 10 km voor de (jong)volwassenen en 1 en 2 km voor de jeugd. Voor alle deelnemers is er een prachtige herinneringsmedaille met de mogelijkheid om de eigen naam en tijd erin te laten graveren.

Atletiekvereniging Feniks doet er samen met haar vrijwilligers alles aan om de gezelligheid en de sportieve sfeer op en rondom de baan te garanderen. Zij zet zich in voor een prima verzorging van de deelnemers onderweg en na de finish.

Inschrijven voor de Gaasperplasrun kan op www.gaasperplasrun.nl/inschrijven