Golf moet laagdrempeliger worden

Joop Kluin. Golf

‘Wij willen hét Golfcentrum van Amsterdam zijn. Een golfcentrum waar iedereen welkom is. De passie voor de sport staat voorop, maar ook voor niet-golfers is Golfcentrum De Hoge Dijk een prettige plek om te vertoeven. We hebben een brasserie, een mooi terras en twee vergaderzalen. De Hoge Dijk is een prachtige natuurlijke omgeving. Een prima plek om te zijn.’

Joop Kluin is sinds een aantal jaren manager van Golfcentrum De Hoge Dijk. Na vele jaren gewerkt te hebben in de financiële sector als commercieel directeur, heeft hij er voor gekozen om van zijn hobby zijn beroep te maken. ‘Een fantastische uitdaging,’ zegt hij. Golf is mijn passie. De Hoge Dijk is een mooie 27 holes baan, centraal gelegen in de randstad, met goede oefenfaciliteiten en een prima baan. Wij innoveren en investeren voortdurend om het golfcentrum zo aantrekkelijk mogelijk te maken.’

Golflounge Amsterdam is de nieuwste aanwinst op Golfcentrum De Hoge Dijk. Op de eerste verdieping bevinden zich twaalf boxen, waarvan drie privé boxen en zeven boxen in een sfeervolle open ruimte. ‘Je kunt er spannende golf competities en leuke golfspelletjes spelen,’ legt Joop Kluin uit. ‘Je kunt ook kiezen voor een virtuele baan, ergens ter wereld, die je altijd al hebt willen spelen. Er is een grote bar met lekkere loungemuziek en een dj op verzoek. Er zijn hapjes en drankjes en er zijn grote animatie schermen. De Golflounge is uniek in de Benelux en toegankelijk voor iedereen, met en zonder ervaring.’

Netwerken
Golf moet volgens Joop Kluin voor iedereen toegankelijk zijn en daarom laagdrempeliger worden. De ontwikkelingen in Amsterdam Zuidoost ziet hij dan ook als positief. Er wordt veel gebouwd en het inwoneraantal wordt verdubbeld. ‘Zuidoost City timmert goed aan de weg en slaagt erin om mensen met elkaar te verbinden,’ zegt Joop Kluin. ‘Dat is een goede zaak. Directeur Saskia Bosnie is enthousiast, zichtbaar, geïnteresseerd en verbindt de partijen. Dat hebben we nodig.’

Golfcentrum De Hoge Dijk was jarenlang lid van Bedrijvenvereniging VAZO. Vanuit VAZO zijn ze mee gefuseerd naar Zuidoost City. De netwerkbijeenkomsten van Zuidoost City vindt Joop Kluin buitengewoon nuttig. ‘Je leert elkaar kennen, je biedt een luisterend oor en bespreekt hoe je elkaar kunt helpen. Dat is belangrijk. We zijn allemaal ondernemers en we staan altijd open voor nieuwe ideeën en initiatieven. Ook willen we als golfcentrum graag onze maatschappelijke rol invullen. Wij zijn maatschappelijk partner van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC en we zijn betrokken bij het Ronald McDonald Huis. Het is goed om gelijkgestemde bedrijven te ontmoeten die deze maatschappelijke rol onderschrijven.’

Maatschappelijk betrokken
Joop Kluin vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. ‘Geven is leven’ is zijn motto. ‘Zo hebben we weleens een basisschool uit Amsterdam Zuidoost uitgenodigd voor een golfclinic. Ook komen studenten van de Hogeschool van Amsterdam bij ons voor golflessen.

Stageplekken hebben we ook,’ gaat de manager verder. ‘Op gebied van sport natuurlijk, maar ook in onze horeca en bij onze marketing- en communicatieafdeling kunnen studenten ervaring opdoen. We bieden ook mogelijkheden om hierin door te groeien.’

‘Golfcentrum De Hoge Dijk is niet alleen een prettige plek om te vertoeven, het is ook een interessante plek. We hebben een Golfacademy en we zijn de thuisbasis van Golfclub Olympus. Dus ik zou zeggen: golfer en niet-golfer, zakelijk of niet, kom vooral bij ons langs. Wees welkom!’