Flora-excursies in Zuidoost

flora_excursie_ted_roetman

Van april tot juli geeft plantenbiologe Tet Roetman weer regelmatig flora-excursies in verschillende groengebieden in Amsterdam Zuidoost. De excursies vinden plaats op zaterdagen van 10.30-12.00 uur. Per groengebied zijn plantengidsjes met soorten en looproute te verkrijgen.

In een looproute van ongeveer 1 kilometer zult u zeker 30-40 plantensoorten, kruiden, grassen en bomen leren (her)kennen. U kunt genieten van de schoonheid van de natuur en u krijgt een lijst met de aangetroffen soorten mee.

Kosten: €10 per persoon; jeugd tot 15 jaar €5 per persoon; kinderen tot 6 jaar gratis. Ook kunt u tijdens de excursie een Plantenwandelroute boekje verkrijgen voor € 10,- met alle soorten bomen, struiken, kruiden, grassen en Beschermde R.L. soorten met de beschrijving en looproute op een kaartje. Ook is het mogelijk om op uw verzoek op andere dagen in de week een flora-excursie te krijgen.

Graag van tevoren aanmelden via e-mail: e.roetman@planet.nl.
Vergeet u niet bij regenachtig weer een paraplu mee te nemen?

Data mei, start 10.30 uur:
7 mei Gaasperplaspark.
Start metro- en busstation Gaasperplas
14 mei N.T. De Riethoek.
Start kinderboerderij ‘t Brinkie
21 mei Zuidoever Gaasperplas.
Start zwemplaats bij kinderspeelparadijs Ballorig
28 mei Week v.d. Biologie.nl: Gaasperplaspark.
Start metrostation Gaasperplas

Data juni, start 10.30 uur:
4 juni Gaasperzoom.
Start westkant gebouw Waternet bij richtingaanwijzer fietsers
11 juni Bijlmerweide-noord
Start Hoek Provinciale weg-Strandvlietpad (Paardencentrum)
18 juni De Hoge Dijk.
Start AMC-fietspad onder viaduct treinspoor naar Abcoude

Data september, start 10.30 uur:
10 sept. Spoordijkhellingen.
Start metrostation Strandvliet.

Ter info:
In aansluiting op het boek Bloemen in Amsterdam Zuidoost (2012, 2013), zijn er in 2018 zeventien boekjes met verschillende Plantenwandelroutes in de groengebieden van Amsterdam Zuidoost verschenen. Het zijn kleine handzame plantengidsjes in A5 formaat, zodat ze gemakkelijk in de jaszak mee te nemen zijn. De route is in kleur aangegeven op een kaartje. Het betreft de volgende plantenwandelroutes:

 1. Natuurterrein De Riethoek
 2. Centraal Park Gaasperdam
 3. Natuurterrein Klarenbeek
 4. De Hoge Dijk A (grens Abcoude)
 5. De Hoge Dijk B
 6. De Hoge Dijk- Hollandse kade
 7. Gaasperzoom-noord
 8. Gaasperzoom-zuid
 9. Bijlmerweide-zuid
 10. Bijlmerweide-noord
 11. Darlingstraat rond park
 12. Spoordijkhellingen
 13. Gaasperplaspark westelijk deel
 14. Gaasperplaspark oostelijk deel
 15. Gaasperplaspark middengedeelte
 16. Zuidoever Gaasperplas
 17. Nelson Mandelapark

Deze plantengidsjes bevatten gemiddeld 40-50 pagina’s en 150 soorten met foto’s van het landschap, bomen, struiken, kruiden en grassen in winter-, voorjaar- en zomerbeeld. Deze zeventien boekjes met plantenwandelroutes zijn bedoeld om u de weg te wijzen in de natuur van Amsterdam Zuidoost en u te laten genieten van datgene waar u anders mogelijk aan voorbij loopt.