Underground Art voor Amsterdam Zuidoost

Fietspaden opgeknapt

In de afgelopen maanden zijn diverse fietspaden en tunnels in Amsterdam Zuidoost opgeknapt. Niet alleen is de kwaliteit van de fietspaden verbeterd, ook zijn er diverse tunnels voorzien van ‘Underground Art’.

Gemeente Amsterdam vindt het belangrijk dat de fietsroutes tussen Amsterdam Zuidoost en de rest van de stad van goede kwaliteit zijn. Zo blijft Zuidoost goed bereikbaar. Enkele fietspaden zijn breder gemaakt en op sommige fietspaden legde de gemeente asfalt neer dat prettiger fietst. Ook werden hier en daar bochten breder gemaakt.

Underground Art
Ruim tien tunnels in Amsterdam Zuidoost zijn opgeknapt door middel van Underground Art. De gemeente heeft hierbij samengewerkt met kunstenaars, bewoners, bedrijven, scholen en studenten. Muurschilderingen, kunstwerken en lichtvoorstellingen verlichten nu de weg van de wandelaars en de fietsers. De beschilderingen en andere vormen van kunst zijn bijna allemaal uitgevoerd door lokale kunstenaars.

Fietstocht
Enkele tunnels zijn in een fietsroute vastgelegd. Via Moving Amsterdam Zuidoost kunt u een fietstocht maken langs alle muurschilderingen, kunstprojecten en lichtvoorstellingen in Amsterdam Zuidoost. Wilt u weten welke kunstprojecten er allemaal te zien zijn? Kijk dan op:  https://www.amsterdam.nl/stadsdelen/zuidoost/zuidoost-underground-art/
Hier zijn de kunstprojecten uitgelicht.