Sociëteit H opent haar deuren

societeit H

Onlangs opende Sociëteit H haar deuren in Bijlmer Centrum. Sociëteit H is een ontmoetingscentrum voor volwassenen in de H-buurt. Het initiatief kwam mede tot stand door een samenwerkingsverband tussen ProFor, Faes en de gemeente Amsterdam. Samen met bewoners uit de buurt worden er diverse activiteiten georganiseerd.

In Sociëteit H kunnen buurtbewoners met elkaar afspreken en nieuwe mensen leren kennen. Ook kunnen ze deelnemen aan activiteiten. Buurtbewoners zijn op de inloopochtenden welkom voor een kopje koffie of een kopje thee met wat lekkers. Ook is er regelmatig de mogelijkheid om in Sociëteit H een gratis warme maaltijd (af) te halen. Verder worden er ook bazaars, bijeenkomsten voor vrouwen en andere buurtinitiatieven georganiseerd.

Voor en door de buurt
Volgens Lucia Martis van Stichting ProFor, spreekt de naam Sociëteit de buurt aan. Het past bij de bewoners, zegt ze en dat is ook de opzet van het ontmoetingscentrum. Het doel van Sociëteit H is om er vóór en dóór de buurt te zijn.

‘Door ruimte te bieden aan initiatieven van bewoners, betrekken we ze bij hun eigen buurt en stimuleren we het ontwikkelen van kwaliteiten. Als ervaren organisatie ondersteunen we bewoners nu nog bij het beheer van Sociëteit H, maar uiteindelijk doen ze dat ook helemaal zelf.’

Waar vindt u Sociëteit H?
Sociëteit H is te vinden op Hogevecht 187a. Het gaat om een tijdelijke plek.
Nieuwe activiteiten worden aangekondigd op https://www.facebook.com/SocieteitH.