Pietersbergweg Amstel III: meer groen en fietsruimte

Pietersbergweg. Amstel III

Van 14 februari tot eind april wordt de Pietersbergweg tussen huisnummer 1 en 47 ingericht tot een duurzame buurtstraat. Er komen bredere stoepen en de straat wordt veilig ingericht. Er is minder ruimte voor auto’s en er komt meer ruimte voor groen en fietsers op de weg.

Buurtstraten
De Pietersbergweg wordt ingericht volgens het ontwerp van de toekomstige buurtstraten. Dit zijn straten met veel ruimte voor voetgangers, fietsers en groen. Het deel van de Pietersbergweg tussen huisnummer 1 en 47 krijgt als eerste de definitieve uitstraling van zo’n buurtstraat. Als de nieuwbouw klaar is, wordt dit in heel Amstel III uitgerold. Voor informatie: Meedoen Amstel III

Verbinding
In de plantvakken komen bomen die passen bij het gebied en die lang mee kunnen. In de straat komen rode straatstenen die te recyclen zijn. Parkeren is, net als nu, niet in de openbare ruimte mogelijk, maar in de gebouwen van OurDomain en Trinity Buildings. Ook komen er parkeerplekken voor fietsers en een laad- en losstrook. Langs Trinity Buildings komt een groene oever die zorgt voor een gezonde waterhuishouding.

De brugleuning van Trinity Buildings krijgt dezelfde uitstraling als de brug bij OurDomain, door middel van een beeld van de Bijlmer. Op deze manier wordt de verbinding tussen het nieuwe stuk stad Amstel III en Zuidoost versterkt. De overige delen van de Pietersbergweg en Paalbergweg krijgen een definitieve inrichting in 2027 als de nieuwbouw van deze kavels klaar is.

Fases
Er zijn drie fases met betrekking tot de werkzaamheden. Alle werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 uur en 17.00 uur.

  • 14 februari tot en met 4 maart
  • Eerste fase: Er wordt gewerkt aan de zijde van de Trinity Buildings. De groenstrook wordt opnieuw ingericht.
  • 7 maart tot en met 22 maart
  • Tweede fase: De rijbaan wordt versmald en het asfalt wordt vervangen door rode straatstenen.
  • 23 maart tot en met 19 april
  • Derde fase: De stoep aan de zijde van OurDomain wordt ingericht. Meer groen en nieuwe bomen worden gepland.

 Amstel III
Het afgelopen jaar is het gebied rondom de Pietersbergweg uitgebreid met 2.500 nieuwe bewoners, een park met sportvoorzieningen, een supermarkt en restaurants. De komende jaren gaan de ontwikkelingen in dit gebied door, om hier een complete stadsbuurt van te maken.

Voor meer informatie:
Amstel III: ontwikkeling woongebied gemixt met werken
Neem voor vragen contact op via: amstel3@amsterdam.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.