Pak je kans!

Grant Thornton. Jurgen van Hattum

‘Tien jaar geleden kwam Grant Thornton naar Amsterdam Zuidoost en vestigde zich naast de Johan Cruijff ArenA en de Ziggo Dome. Onlangs tekenden we zeven jaar bij. We zijn tevreden met deze vestigingsplek. Amsterdam Zuidoost is goed bereikbaar en het winkelcentrum is op loopafstand. Amsterdam Zuidoost maakt een positieve ontwikkeling door. Daar zijn we blij mee.’

Aan het woord is Jurgen van Hattum. Hij is Partner International tax in Amsterdam en hij is hoofd van het internationale corporate tax team van Grant Thornton. Sinds 2008 is hij werkzaam binnen Grant Thornton. Hij woont in Leiden waar hij ook fiscaal recht heeft gestudeerd.

Maatschappelijke rol
Grant Thornton is een professioneel services netwerk van onafhankelijke accountants- en adviesbureaus. Het bedrijf adviseert een brede klantengroep, van nationale en internationale ondernemingen tot artiesten en topsporters, met hun fiscale en financiële vraagstukken.

‘Grant Thornton maakt onderdeel uit van een groot internationaal netwerk en heeft in Nederland zeven vestigingen,’ aldus Jurgen van Hattum. ‘Vanuit Amsterdam Zuidoost bedienen we met tweehonderd collega’s onze klanten met audit, tax en advisory dienstverlening. Grant Thornton is trots op haar cultuur waarin zij haar medewerkers aanmoedigt initiatief te nemen en te investeren in hun persoonlijke groei.’

Grant Thornton hecht ook veel waarde aan haar maatschappelijke rol binnen de samenleving. ‘In het verleden werkten we samen met Jinc,’ legt Jurgen van Hattum uit. ‘Dat is een organisatie die zich onder andere inzet voor kinderen uit achterstandswijken. Kinderen die opgroeien zonder rolmodel, zonder ondersteuning van ouders, zonder binding met de arbeidsmarkt. Wij verzorgden sollicitatietrainingen voor leerlingen en bliksemstages.’

‘Binnenkort gaan we samenwerken met Only Friends,’ gaat Jurgen van Hattum verder. ‘Only Friends is een sportvereniging voor kinderen en jongeren met een beperking. Het gaat daarbij niet alleen om financiële ondersteuning maar ook om de inzet van mensen. Wij vinden het belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en te blijven.’

Toenemende bedrijvigheid
Grant Thornton organiseert jaarlijks verschillende inhoudelijke sessies en bijeenkomsten om haar klanten en andere ondernemers op de hoogte te houden van de voor hen, en hun onderneming, relevante ontwikkelingen. Jurgen van Hattum: ‘Wij hechten ook veel waarde aan netwerken en netwerkbijeenkomsten en zijn daarom ook blij met het partnerschap met Zuidoost City.’

‘Verder zien we dat Amsterdam Zuidoost zich goed ontwikkelt, dat het gevoel van veiligheid groeit en dat ook de Amsterdamse Poort een positieve ontwikkeling doormaakt. De toenemende bedrijvigheid in Amstel III heeft daar zeker een positieve invloed op.’

‘Wij zien onszelf als de brug naar de arbeidsmarkt. Wij bieden een leerzame en stimulerende werkplek voor iedereen en wij bieden mensen graag een kans. Als je bij ons stage wil lopen, kun je contact opnemen met de HR-afdeling van Grant Thornton. Als je bij ons wil komen werken, houdt dan onze website in de gaten. Daar staan meerdere openstaande vacatures op. Kom vooral solliciteren. Pak je kans!’

 

Foto: Janita Sassen